ANCST: “Culture of Brutality”

ALBUM

Είδος: Deathcore/ Crust/Hardcore
Εταιρεία: Lifeforce records
Ημ. κυκλοφορίας: 4 Μαΐου 2024

Κάποιοι είχατε τη χαρά να παρακολουθήσετε τους Γερμανούς Ancst, πριν μερικούς μήνες στο δεύτερο Metal Solidarity. Όχι εγώ όμως.
Και έτσι, φτάνει στα χέρια μου το νέο τους ολοκληρωμένο album, τέταρτο κατά σειρά, και σύμφωνα με το συνοδευόμενο κείμενο, επιστρέφουν στα βασικά.

Ενώ κατά καιρούς έχουν φλερτάρει ανοικτά με το black metal, εδώ το μόνο μου κρατά τη σχέση μαζί του είναι κάποια τυμπανιστικά blast beats (δυσαρμονίες μόνο στο Tearless Oblivion παρατηρούνται). Κατά τα άλλα, το “Culture of Brutality” είναι σε γενικές γραμμές ένα core-άδικο album.
Κυρίως σύντομης διάρκειας τραγούδια, 20 σε σύνολο 34 λεπτών, με τις ταχύτητες να είναι συνήθως υψηλών οκτανίων, με αρκετά του-του-πα και dbeats. Επίσης πολλές μελωδίες, γαλβανιζέ hardcore feeling που θα κάνει ευτυχισμένους τους φίλους της deathcore σκηνής, και γενικά τσαμπουκαλίδικο κλίμα.

Η παραγωγή είναι ταιριαστή με το circle pit-ικό ύφος και το εξώφυλλο, σίγουρα σε παραπέμπει αλλού και κανένας δεν θα υποθέσει αυτόν το ήχο βλέποντας το. Τα πιο καλά κομμάτια του album είναι τα μεγαλύτερα σε διάρκεια, όπου κανείς μπορεί να αντιληφθεί πως οι Ancst έχουν καλές ιδέες και δυνατότητες, αλλά εν συνόλω, το “Culture of Brutality” δεν είναι το album για το οποίο θα τους υμνούν στο μέλλον.

Οι Ancst καταφέρνουν να φτιάξουν έναν διασκεδαστικό και ξυλοφορτωτικό δίσκο, που όμως δεν πιστεύω πως θα προσθέσει άλλο ένα αστεράκι στη δημοφιλία τους.

Facebook: https://www.facebook.com/angstnoise/
Bandcamp: https://ancstlfr.bandcamp.com/album/culture-of-brutality

224

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2150 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.