A PERFECT DAY: “With Eyes Wide Open”

ALBUM

Είδος: Hard rock
Δισκογραφική: ROAR! Rock Of Angels Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 23 Οκτωβρίου 2020

Γενικώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έχω μια επιφύλαξη σχετικά με ό,τι παράγεται στο χώρο του rock από τη γειτονική “μπότα”, την Ιταλία (σε αντίθεση με την πιο βάρβαρη – από thrash metal και πάνω – πλευρά για την οποία όχι μόνο δεν έχω ενστάσεις, απεναντίας τη θεωρώ μια από τις κορυφαίες extreme σκηνές της Ευρώπης). Θέλεις λίγο η μανία τους με τα συμφωνικά / πίρλι πίρλι ρεύματα, η επίσης μανία τους με το να βρίσκουν όμορφες καρακαηδόνες και να τις χρίζουν “ερμηνεύτριες”, εν γένει πάντα με διακατέχει ένας μικρός φόβος όταν αντικρύζω τους όρους “rock” και “Ιταλία” δίπλα – δίπλα.

Να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι οι A Perfect Day αποτελούν μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις. Τι μουσική παίζουν; Πλήρως αμερικανικό hard rock με διάφορες οικειέστατες επιρροές από τις οποίες τη μερίδα του λέοντος κατέχουν οι συμπαθέστατοι θεούληδες Black Stone Cherry (από τις μπάντες δηλαδή που οι μέτριες στιγμές στην καριέρα τους είναι μηδαμινές) αλλά από εκεί και πέρα οι Ιταλοί εκτείνονται σε ηχοτόπια που σφίζουν 80’s hard rock ζωντάνια, σε όλο το φάσμα του. Αν το 3ο album κάθε μπάντας θεωρείται “κρίσιμο μέγεθος”, τότε οι A Perfect Day ξεπερνούν την αμφιβολία με χαρακτηριστική άνεση.

Πάρα πολύ καλή τραγουδοποιΐα, με πολλά εξαιρετικά κομμάτια, πανέμορφα ρεφρέν, καθαρότατη παραγωγή, εκτελεστική αρτιότητα και πολύ καλά φωνητικά από τον κιθαρίστα / τραγουδιστή Marco Baruffetti. Φυσικά δεν μπορούμε να μιλάμε για κάτι καινοτόμο αλλά το υλικό που παράγουν στο τρίτο τους album οι A Perfect Day κοιτά στα μάτια όλες τις θρυλικές κυκλοφορίες που θεωρούνται ιδανικές για καλοκαιρινές Σαββατιάτικες μπαρότσαρκες.

Εξαιρετική entrance με το “Pull Me Out”, επίσης πολύ καλά τα groovy “Give It Away” και “Mama Said”, θαυμάσια τα μπαλαντοειδή “Whatever You Want Me (To Do)” και “The Love We’ve Waited” όπως και το στακάτο “The Hideaway” στα χνάρια των Skidrow / REO Speedwagon, τα θετικότατα “The Roots” και “In My Room” και ο έξοχος Dream Theater-ικός επίλογος “All Of My Life”, όλα δείγματα φαντασμαγορικού hard rock της καλύτερης μορφής του.

Δεν έχω κάτι άλλο να αναφέρω, οι hard rock fans που θα δοκιμάσουν το “With Eyes Wide Open” θα ενθουσιαστούν στον υπέρτατο βαθμό. Ένα σύνολο που νοσταλγικά θα σε επαναφέρουν σε εποχές που το rock ‘n’ roll dream ήταν ακμαιότατο, οδηγώντας εκατομμύρια νέους στο να αρπάξουν ένα όργανο και να ακολουθήσουν το δρόμο της δόξας και της καταξίωσης. Μια συναρπαστική δημιουργία και ταυτόχρονα ένα αποδεικτικό τεκμήριο του γιατί κάποιες μουσικές δεν θα πεθάνουν ποτέ. Τα σέβη μου, σίγουρα στη λίστα με τα καλύτερα της πιο σουρεαλιστικής χρονιάς που αντιμετώπισε η ανθρωπότητα απο καταβολής της.

Facebook: https://www.facebook.com/APDBand/

467

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1164 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.