HELLCRAWLER/ WOLFE: “The End of Humanity” split EP

Το διαδίκτυο έχει κάνει τις αποστάσεις να φαίνονται μηδαμινές και συνεργασίες αναπτύσσονται μεταξύ ανθρώπων από χώρες διαφορετικών ημισφαιρίων.

Έτσι, οι Σλοβένοι death ‘n’ rollers Hellcrawler παρέα με τους Αυστραλούς grind/ crustcorers Wolfe έρχονται να μας στοιχειώσουν τις νύχτες με το “The end of humanity” split EP.

Τα πρώτα δύο κομμάτια των Σλοβένων είναι κληροδότημα των Entombed της πρώτης περιόδου και η αλήθεια είναι ότι δεν είναι κάτι που θα σε κάνει να πιστέψεις σε αυτούς. Η έκπληξη όμως, έρχεται στην απρόσμενη και ενδιαφέρουσα διασκευή του “Green Machine” των Kyuss, που διασώζει το όλο εγχείρημα, όχι γιατί είναι τόσο καλή που θα σε κάνει να κλάψεις από ευτυχία, αλλά επειδή αγαπάς τέτοιες προσπάθειες ή κοιμάσαι παρέα με φωτογραφία του Brant Bjork.

Και λέω διασώζει, γιατί και ο συνδυασμός grind/ crust των καγκουρό δεν είναι αρκετός να μας κάνει να θέλουμε να αγοράσουμε το δισκογράφημα αυτό. Τα φωνητικά είναι τόσο πίσω στη μίξη που ενοχλούν αφού μετά βίας διακρίνονται πίσω από τον τυμπανιστικό καταιγισμό. Οι ταχύτητες ανεβοκατεβαίνουν, πάντα όμως σε υψηλούς ρυθμούς και εμένα προσωπικά, με μπερδεύουν μιας που αγαπώ το crust, αλλά σιχαίνομαι το grind. Πρέπει να αποφασίσουν πως θέλουν να ακούγονται για να μπορέσω είτε να κάνω windmill στο tempo τους ή να τους θάψω πανηγυρικά.

Το όμορφο της υπόθεσης είναι το άκρως ελκυστικό εξώφυλλο που το συνοδεύει και θα ψαρώσει αρκετούς στο να το ψωνίσουν.

Πάμε παρακάτω!

416

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.