ANORIMOI

Η αλήθεια είναι, πως όταν πρώτο άκουσα για μια μπάντα, ονομαζόμενη Anorimoi, δε μου «έκατσε» και πολύ καλά στα αφτιά μου.. βλέποντας και το λογότυπο κόντεψα να καταπιώ τη γλώσσα μου, νομίζοντας πως αυτοί οι τύποι, είναι σαν όλους τους άλλους, οι οποίοι κορο’ι’δέυουν την αγαπημένη μου μπάντα (Manowar), κερδίζουν εύσημα από αυτό και μένουν ατιμώρητοι!

Πριν τους καταδικάσω στην αιώνια κόλαση, σκέφτηκα να τους ακούσω, να τους μελετήσω και μετά αν πρέπει, ας τους υποχρεώσω να κάνουν χαρακίρι! Η αλήθεια βρισκόταν έτη φωτός μακριά, όπως θα διαπιστώσετε και εσείς! Με αρκετή δόση χαβαλέ και γέλιου, μίλησα με το Κώστα, τραγουδιστή της μπάντας και πέρασα τελειότατα, σχολιάζοντας και τα κακώς κείμενα, εντός και εκτός μουσικής! Δείτε αν έχω δίκιο…
Γεια σου Μικέ! Χε χε ήταν επεισοδιακή η συνάντηση μας!

Δε πειράζει! Αυτές είναι και οι καλύτερες! Τσέκαρες το rockway;
Πάντα παίρνω τεύχος όποτε το βρω. Λογικά τα έχω όλα!

Ωραία! Είναι μια καλή προσπάθεια από ανθρώπους που απλά κάνουν κάτι με τη μουσική που γουστάρουν!! Δε πληρώνεται κανείς γι’ αυτό! Για πάρτη μας! metal!!
Αξιέπαινη προσπάθεια όσο δεν πάει. Καμιά φορά απορώ (με την καλή έννοια) πως αντέχουμε μερικά παιδιά και τραβάνε τέτοιο κουπί!

Μπα.. βίτσιο! Αν σ’ αρέσει, δε νιώθεις πως τραβάς κουπί.. απλά, οκ είναι δύσκολα τα πράγματα!
Σωστά. Λοιπόν εγώ είμαι πανέτοιμος, βάρα!

Ωραία! Οπότε τώρα είναι καλή ευκαιρία να σου κάνω τη πρώτη ερώτηση!! Mίλησε μου λίγο και για το δικό σας λούκι!! Πως σας ήρθε η έμπνευση για τη δημιουργία τον anorimon;!
Tώρα που κοιτάω προς τα πίσω ήταν κάτι που έγινε εντελώς αβίαστα, ξεκίνησε σαν γυμνασιακό αστείο βασικά, το οποίο στην πορεία πήρε διαστάσεις που ούτε τις φανταζόμασταν! O χαβαλές δύο φίλων, που γράφανε εξετάσεις το καλοκαίρι του 93 και μετά πηγαίνανε σε κάποιο σπίτι και γρατζουνάγανε όργανα, με τη συνοδεία κραυγών χα χα!!

Πως σας αντιμετωπίζουν ως τώρα! Ως “αστείο” πάντως δε νομίζω! Πλάκα πλάκα εχετε γίνει αρκετά γνωστοί!
Κάποιοι ακόμα μας βλέπουν σαν αστείο, άλλοι πάλι μας αντιμετωπίζουν σαν μία σοβαρή και επαγγελματική μπάντα που απλώς έτυχε να έχει αστείους στίχους. Όσοι ασχοληθούν με την μπάντα ακομπλεξάριστα και χωρίς προκαταλήψεις,  βλέπουν πως έχουμε πολλά αξιόλογα στοιχεία και δεν μας ορίζει μόνο το περιεχόμενο των στίχων.

Χμ.. φοβάστε ίσως μην “κουράσετε” με αποτέλεσμα γρήγορη ημερομηνία λήξεως; Ποιος ασχολείται με τους στίχους;
Από το 93 μέχρι σήμερα έχουμε μία ανοδική πορεία. δεν βλέπω να κουράζεται ο κόσμος ακόμα. Δεν είμαστε και η μπάντα που δίνει 50 συναυλίες το χρόνο ούτε τα τραγούδια μας παίζουν στα ραδιόφωνα όλη μέρα. Αυτή τη στιγμή νιώθω πως έχουμε φτιάξει ένα σεβαστό όνομα και ο κόσμος ασχολείται μαζί μας όχι γιατί είμαστε μόδα ή κάτι τέτοιο, αλλά γιατί περνάει καλά με τη μουσική μας και τα σόου μας! Τώρα σε ότι αφορά τους στίχους, ο κύριος υπεύθυνος είμαι εγώ, ενώ συμβάλλει αρκετά και ο νεκροπεθαμένος. (κιθάρα, φωνή, σύνθεση)

Θεωρώ αν μου επιτρέπεις την έκφραση, οτι παίζεται ενα “seferlis metal”(καινούρια ορολογία λέμε! Χε χε χε). Χιούμορ αυτοσαρκασμός και σχολιασμός για τα κακώς κείμενα ταυτόχρονα! Υπάρχει αγωνία ταύτισης ως τα ημισκούμπρια του metal;
Χμμμ.. χωρίς να είμαι σίγουρος πρέπει κάποιος να μας έχει αποκαλέσει ημισκούμπρια του μέταλ στο παρελθόν… δεν είναι άσχημος χαρακτηρισμός. μόνο που εμείς δεν είχαμε τα ημισκούμπρια στο μυαλό μας όταν ξεκινούσαμε. Ο αυτοσαρκασμός πάντως είναι ο κεντρικός άξονας του στιχουργικού κομματιού και προσπαθούμε να το περάσουμε και στις ζωντανές μας εμφανίσεις, με τα διάφορα σκετς που οργανώνουμε. Θεωρώ πως πρέπει πρώτα να τσαλακώσεις τη δική σου εικόνα πρώτα εάν θέλεις να κερδίσεις το δικαίωμα να σατιρίζεις και τους άλλους! (σ.σ. Σωστό!)
Αυτό δε το ήξερα!!! Γαμω το και νόμιζα πως ήμουν πρωτοπόρος!! Εννοείται πως δεν τους είχατε στο μυαλό σας, αλλά η σύγκριση ήταν αναπόφευκτη! Έχετε πάντως ενα ψιλοκόλλημα με τους Manowar ή μου φαίνεται; Αγάπη ή μίσος;!
Χα χα κάποιος άλλος σου το έκλεψε!

Κρίμα πάλι δεύτερος!!!
Χα χα! Όσο για τους Manowar, είναι σχέση αγάπης με Α κεφαλαίο! Τουλάχιστον η παλαιά φρουρά της μπάντας τους έχει εικόνισμα με αποκορύφωμα την αφεντιά μου! Το σπίτι μου, είναι κάτι σαν μουσείο, για τους Manowar χα χα!

Άλλα δε γουστάρεις κι εσύ το.. “ξεπεσμό” τους; Στο λέω γιατί όντως στην αρχή σας είχα παρεξηγήσει! Έχω tattoo το Kings of metal! Οπότε βαμμένος κι εγώ..! Θα ηθελα να το δω αυτό!!!!
Εγώ έχω tattoo το Battle Hymns και το Sign of the Hammer!

Ωραίος!!!!!!!
Και είμαι από αυτούς που λατρεύουν όλη τη δισκογραφία τους, δεν θα με ακούσεις να λέω κακή κουβέντα! Προσωπικά θα πλήρωνα εισιτήριο, ακόμα και για να δώ το De Maio να βγάζει λόγο χαχα!!

Aσε… εγώ έχω λίγο ξενερώσει γενικότερα με τη συμπεριφορά τους… τα τελευταία π.χ δε μ’ άρεσαν και τόσο! Δίνουν τροφή  για πολλούς “metal ειδήμονες” του μέλλοντος!
Εγώ με ένα πράγμα έχω ξενερώσει. Με το μανατζάρισμα τους.

Δηλαδή;
Έχουν τρείς μανατζαραίους οι οποίοι έχουν κάνει κρίσιμα λάθη και γενικά είμαι αντίθετος με τα μανατζαρίσματα γενικότερα! Γενικά-γενικότερα τι λέω ο άνθρωπος χαχα!

Ναι αλλά τα θέλουν και τα ακούνε μου φαίνεται! Θα μπορούσαν να είναι πιο σεμνοί.. πιο epic αν με καταλαβαίνεις! Δε πειράζει!! Γουστάρω!! Χα χα χα χα.
…Η κουβέντα Manowar δεν έχει τελειωμό!

Χα χα χα δε στο υπόσχομαι! Άσε μη μασάς! Άλλοι επαγγελματίες λένε περισσότερες χαζομάρες από εμάς! Το metal είναι γνήσιο και απλό! Χα χα χα. Για πες μου τι ακούτε το τελευταίο καιρό; Πως καταφέρνετε να συνταιριάξετε τα γούστα σας; Ή είστε όλοι manowarάδες;!
Αν προσθέσεις τα ακούσματά των μελών της μπάντας μπορεί να πας από τα δημοτικά μέχρι το black metal άνετα χαχα! Όλοι μας ακούμε τόνους μουσική!
Καλό αυτό!! Οι Rotting Christ το έκαναν κι αυτό νομίζω στο τελευταίο άλμπουμ τους!! Metal, με επιρροές από το δημοτικό τραγούδι! Epic!       
Η μουσική, είναι η κύρια και αγαπημένη ασχολία μας!

Θα σου αρέσουν και οι Immortal ε;
Στον ταφοπλάκιουμ κυρίως. Εγώ από Ιmmortal σκαμπάζω από κανένα “Αt the Ηeart of Winter” και μετά. Eίμαι φόλς χαχα!!
Πάντως το: “η χειρότερη μέρα ever”, είναι γραμμένο για τύπους σαν κι εμένα! χαχαχαχαχαχα!! Aν σου πω και εγώ τι άλλα ακούω ακόμη..! χαχαχα.
Η χειρότερη μέρα ever είναι η βιογραφία μας χαχα, μας εκφράζει απόλυτα το κομμάτι  και νομίζω πως πολύς κόσμος έχει συνδεθεί με αυτό.

Τελικά νομίζω πως είναι πολύ πιο δύσκολο (γιατί χρειάζεται οξύνια και από τις 2 πλευρές) να κάνεις χαβαλέ και να σκορπίζεις γέλιο! Θεωρείς οτι το evil image που χαρακτηρίζει το 90% τον συγκροτημάτων έχει παρατραβήξει; Παίρνουμε οι metalάδες πολύ σοβαρά τον εαυτό μας;
Κάποιοι προσπαθούνε να περάσουνε το metal σαν μια μουσική για “συννεφιασμένες” φάτσες. Μας την έχουν πει μερικά “κεφάλια” του χώρου (σ.σ. οι παλιοί καλοί, λεγόμενοι κοινώς μεταλοπατέρες, τρομάρα τους!!) γιατί θεωρούν πως κοροϊδεύουμε το metal και στην ουσία δεν είμαστε “πραγματικοί” μεταλλάδες! Χαχα το καταλαβαίνεις αυτό; Πόσο παράλογο είναι; Το metal είναι ενα μουσικό ρεύμα, το οποίο μπορεί να αγκαλιάσει τα πάντα!! Δεν είναι τα πάντα σκατένια και μαύρα..

Με είχε κάνει αυτό να ξενερώσω αρκετά κάποτε!! Αυτό μας έφαγε! (γενικώς). Άραγε τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει έναν αληθινό μεταλά; Ποιος/τι το ορίζει; (αν θες να θάψεις κανένα δωσ’ του!!)
Δεν θέλω να δώσω κάποιο ορισμό γιατί δεν θέλω να βάλω κάτι τέτοιο σε καλούπια. Όπως το αισθάνεται ο καθένας, όπως το νιώθει μέσα του. Έχω πρόβλημα με αυτούς που σου λένε πως πρέπει να είσαι και πως να αισθάνεσαι. Όλοι αυτοί που κάνανε το metal επάγγελμα και τώρα δίνουν ντιρεκτίβες!

Άστα Από παλιά υπήρχαν αυτοί! Και υποτίθεται πως το metal δεν είναι έτσι..!! Γι’ αυτό φώναζαν κι οι Manowar!! Πως βλέπεις τα πράγματα στη μουσική γενικότερα; Με αυτή τη κρίση όλα έχουν “κάτσει”, τι περιμένεις για τους anorimous στο μέλλον;
Μπορεί να είναι κλισέ πλέον αλλά είναι και η αλήθεια. Η κρίση τα έχει γονατίσει όλα και αναμένουμε χειρότερες μέρες… σίγουρα θα επηρεάσει και εμάς, την προσέλευση στις συναυλίες, τις πωλήσεις κλπ. Αυτό που μπορώ να πω, είναι πως εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση σχετικά με αυτό που θα παρουσιάζουμε στον κόσμο είτε δισκογραφικά είτε συναυλιακά! Θα προσπαθούμε δηλαδή να δίνουνε ότι καλύτερο στον κόσμο και άμα ξεμείνουμε από φράγκα απλά θα σταματήσουμε να δίνουμε. Δεν θέλουμε να φτηνύνουμε το προϊόν μας! Ο κόσμος που σε ακολουθεί και σε στηρίζει αξίζει το καλύτερο!

Αυτό θα δείξει αυτό το καλοκαίρι με τις τόσες συναυλίες επί ελληνικού εδάφους! πήξαμε! Όχι πως είναι κακό, αλλά π.χ μιλώντας για τον εαυτό μου δε θα πάω Μetallica γι’ αυτό το λόγο! No money no funny! Και τώρα που λέμε για συναυλίες, τι θα παίξει με εσάς; Καμιά καλή συναυλία;
Κλείσαμε για το Golden Apple στην Καστοριά 14/7 και για το Αγρίνιο στις 11/9.

Μια χαρά! Από Κρήτη μεριά;
Tο κοιτάμε για 17-18/7, τίποτα σίγουρο αλλά το παλεύουμε!

Oκ Κώστα ο λόγος δικός σου!
Ευχαριστώ πολύ που διαθέσατε χρόνο για μας. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να περνάνε από το www.anorimoi.com για πληροφορίες που αφορούν το συγκρότημα και άλλες άχρηστες βλακείες. Ελπίζω να τα πούμε σε μια συναυλία μας!

Εγώ σ’ ευχαριστώ για τη τιμή που μας έκανες και χάρηκα για την γνωριμία! Και εύχομαι η σάτιρα και το χαμόγελο να σας κρατήσει για πάντα ζωντανούς! Stay metal! Εννοείται πως θέλω ν’ ανταμώσω με άλλο ένα manowarά!! Χεχεχε.
Hail hail hail!!!
Hail and kill!


1020