1000mods, Automaton, Cellar Dogs (30/05/14) An Club

Όμορφη βραδιά. Ζέστη πολλή δεν είχε, κρύο δεν έκανε και ο rock κόσμος της Αθήνας είχε σημειώσει στην ατζέντα του το An Club.

Πολλά άτομα απέξω από το χώρο εξ αρχής, που δήλωνε τρανταχτά sold out (το οποίο συνέβη πανηγυρικά) και μέσα ήδη πολλά άτομα είχαν πιάσει τις καλές θέσεις.

Περίμενα πως και πως να παρακολουθήσω του νεότερους της παρέας, Cellar Dogs, τους οποίους είχαν δει φίλοι στη Θεσσαλονίκη με τους Planet of Zeus και επέμεναν πως πρέπει να τους ακούσω.

Δεμένο σύνολο, με δυνατό desert συναίσθημα, αλλά με τα φωνητικά να αγριεύουν συχνά και κομμάτια που σε κάνουν να κουνηθείς και ας μην τα έχεις ακούσει ξανά. Περιμένω κάποιο υλικό τους να πέσει στα χέρια μου στο μέλλον και βέβαια, θα επιδιώξω να τους δω πάλι.

Επόμενοι στη σειρά, οι Automaton, με μπασίστα πλέον τον Τάκη τον επιστήμονα (Omega Monolith), ακόμα καλύτεροι και από την προηγούμενη φορά στο Mo Better, καυλωμένοι που έπαιζαν σε τόσο κόσμο, έδωσαν ένα μεστό, γερό σαν μπετόν αρμέ Live και εξέπληξαν με τη διασκευή του “Ego, the living planet” των Monster Magnet, την οποία δεν αναγνώρισα και ρώτησα έκπληκτος μετά τους ίδιους για το ποιόν του κομματιού.

Η φωνή του Δημήτρη ακουγόταν πιο βελτιωμένη και δεν υπήρχαν και τεχνικά απρόοπτα που συνήθως τους κυνηγάνε σαν φαντάσματα, με αποτέλεσμα να αλλάξουν γνώμη σε πολλούς για τη μουσική τους.

Οι ετοιμασίες ξεκίνησαν και ο κόσμος αδημονούσε να ακούσει νέα και παλιά κομμάτια από τα Χιλιομόδια, που μπήκαν δυνατά με το “7 flies”, χοροπηδώντας στη σκηνή και δημιουργώντας μία δίνη στο Pit.

Ακολούθησαν το “Claws”, εναρκτήριο κομμάτι του νέου album “Vultures” (πόσο γαμεί το νέο μου πορτοκαλί βινύλιο) και το “Road To Burn” και κάπου εκεί λόγω πολυκοσμία και χαμού αναγκάστηκα να βγω στα όπισθεν, όπου βρήκα αμφιθεατρικό κάθισμα πάνω σε κάτι ανάμεσα σε καλοριφέρ και εξαερισμό στο πίσω μπαρ του μαγαζιού.

Ο κόσμος κουνιόταν συνεχώς, κεφάλια πάνω κάτω σε απίστευτο συγχρονισμό και η τετράδα που όλοι αγαπούν τα έσπαγε κυριολεκτικά με κομμάτια σαν τα “Big Beautiful”, “Set you Free” και “Modesty”.

Ένα ξέφρενο πάρτι με αποκορύφωμα τα “El Rollito” και “Vidage”, σε μια ατμόσφαιρα που επιβεβαιώνει περίτρανα τις προσπάθειες τους group και δικαιολογεί την όλο και ανοδική πορεία τους.

Highlight το crowdsurfing του κιθαρίστα Γιάννη στο τέλος της βραδιάς, που εξέπληξε ευχάριστα τους ήρωες του pit που αποθέωναν τους 1000mods με κάθε ευκαιρία!

Πάρτι με αρχίδια, όχι αρχίδια πάρτυ!

Υ.Γ. Του χρόνου πάρτε τους Planet και πάμε Τεχνόπολις. Δε θα χωράτε αλλού σε λίγο!

1000mods setlist
7 Flies
Claws
Road To Burn
Big Beautiful
Set You Free
Modesty
Track Me
She
Low
Desert Side of your Mind
Vultures
Reverb of the New World
El Rollito
Super Van Vacation
Vidage

Photos: Αναστασία Βερτεούρη

407

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.