ΤΗΕ TRAILBLAZER UNPLUGGED EXPERIMENT: Void Droid, Bryan Bielanski (08/05/14) Garden

Κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα μας παρουσίασαν αυτή την εβδομάδα του The Trailblazer Unplugged Experiment, οι -εκ Πάτρας ορμώμενοι- Void Droid.

Κάνοντας την πλήρη ανατροπή –σε σχέση με αυτό που τους έχουμε συνηθίσει στις ηλεκτρικές τους εμφανίσεις- ανέβηκαν στην σκηνή του Garden4, ως ντουέτο, με τον κιθαρίστα-τραγουδιστή τους σε ρόλο keyboard-ίστα αλλά και τον δεύτερο κιθαρίστα τους σε ρόλο ακουστικού κιθαρίστα (λογικό) αλλά και δεύτερου τραγουδιστή. Η υπόλοιπη μπάντα απουσίαζε από το stage, δίνοντας το παρόν στο μαγαζί ως κοινό των δύο προαναφερθέντων, αυτό όμως που για άλλη μια φορά δεν απουσίαζε από το tTBUE (όπως το λέν’ και στο χωριό μου) ήταν η ατμόσφαιρα.

Με κυρίαρχο τον ρόλο του πιάνου (ο μοναδικός ήχος του synth που χρησιμοποιήθηκε από τον frontman του σχήματος κατά την διάρκεια του set), τα Πατρινά Ανδροειδή μας παρουσίασαν όμορφες αναπροσαρμογές του υλικού τους, όπως και κάποιες εξίσου όμορφες διασκευές σε Clutch, Alice in Chains και Lana Del Ray (!!!).
Παρά την εξωαθηναϊκή τους καταγωγή οι Void Droid δεν δυσκολεύτηκαν να μαζέψουν ένα επαρκούς μεγέθους fan base μέσα στο, πλέον συνηθισμένο στέκι μας της Πέμπτης, το οποίο τους καταχειροκρότησε και έδειχνε να περνάει καλά.

Άξιο αναφοράς και το opening της βραδιάς από τον Αμερικάνο solo artist, Bryan Bielanski που επιχείρησε ένα δεύτερο πέρασμα από τη σκηνή του The Trailblazer Unplugged Experiment για φέτος (εμφανίστηκε και στις 3 Απριλίου με τους cover-lovers [sic] Honey Badgers). Το κοινό έμοιαζε λίγο μουδιασμένο, αναμένοντας την έλευση των Droids στη σκηνή, αλλά εκείνος δεν έδειξε να πτοείται, παρουσιάζοντας για 35 περίπου λεπτά, το υλικό του μαζί με κάποιες διασκευές. Ο Bryan -για όσους δεν διάβασαν το report της 3ης Απριλίου ή δεν παραβρέθηκαν στο σχετικό event- με μια κιθάρα στην πλάτη (και μια ελπίδα στην καρδιά), εδώ και 6 περίπου μήνες περιοδεύει ανά τον κόσμο, έχοντας ως επόμενο (και τελευταίο για Ευρώπη) σταθμό του την Κρήτη.

Την εβδομάδα που μας έρχεται, έχουμε τους Prejudice Reborn που -όπως οι ίδιοι είπαν- θα παρουσιάσουν ένα εκτενές set με δικά τους τραγούδια, γνωστές διασκευές, ακόμη και μερικές συμμετοχές από τον -γνωστό και μη εξαιρετέο- rapper, Δημήτρη Μεντζέλο. Αναμείνατε στο ακουστικό σας.

Void Droid setlist
Mokujin
Martian Architect
Flying Jesus
Ghost (Dlutch cover)
The Watermaker
Jack In The Box
Little Droid’s Blues
Nutshell (Alice In Chains cover)
Stray Dog Rolly
Blue Jeans (Lana Del Ray cover)
Praying Mantis

Κείμενο και φωτογραφίες: Αναστασία Παπαδάκη

388