Stick to Your Guns, All Vows Collapse, Dreams to Let (26/04/2014) 7 Sins Live Club

Ορισμένες φορές ίσως να συμβαίνουν αποκαλυπτικά πράγματα ενώπιον σου και να μη δίνεις σημασία. Πολλές φορές αυτά συνοδεύονται από ένταση και πολύ έντονη ζέστη.

Για μια ακόμη φορά στο γνωστό χαμάμ στο κέντρο της πόλης που ακούει στο θεοσεβούμενο όνομα 7 Sins και συνοδεύοντας το νέο εκπληκτικό μας draft, το προπύργιο του σύγχρονου φωτορεπορτάζ, την αγαπητή Καλλιόπη (χειροκροτήστε ρε τσογλάνια).

Η αλήθεια είναι ότι από την εμφάνιση των Dreams to Let υπήρχε μία σοβαρή υπόνοια για χαμό, αλλά έχοντας αναλάβει τον άχαρο ρόλο του opening act, τα παιδιά βρήκαν τους παρευρισκόμενους απλά στουμπωμένους στο μικροσκοπικό κιγκλίδωμα εν αναμονή των Αμερικανών headliners.

Οι DTL είναι της ιδίας σχολής με τους επίσης δικούς μας Fall of Man, τουτέστιν υπερμελωδικό μεταλλικό hardcore, έχοντας εξίσου ανεπτυγμένη την αίσθηση της τεχνικής . Σε σημεία μάλιστα μπορώ να πω ότι οι κορώνες του frontman τους μου έφερναν στο μυαλό αυτές των Lostprophets (ήταν και αυτοί συγκρότημα πριν αρχίσουν να κακοποιούν παιδάκια, οκ;) ή και τους αγαπούληδες Incubus.

Και μετά από μία σύντομη επίδειξη του ασύρματου συστήματος του μπασίστα των DTL, οι All Vows Collapse ανεβαίνουν στη σκηνή με ακρίβεια ελβετικού ρολογιού ανεβαίνουν στη μικροσκοπική σκηνή του 7 Sins. Για τους μη γνώστες το πενταμελές  σχήμα των Αθηναίων είναι με καλή επιτομή του μοντέρνου metal-meets-hardcore με αρκετά beatdown περάσματα και κάμποσο τσαμπουκά.

Οι AVC φαίνεται να είναι αρκετά καλοί για την προθέρμανση των πιτσιρικάδων που ετοιμάζονται για το επερχόμενο χάος. Φαίνονται άνετοι με το ρόλο που έχουν αναλάβει και μεταξύ τους, συνεπώς κερδίζουν τις εντυπώσεις χωρίς βέβαια να κάνουν κάτι δραματικά πρωτότυπο.

Οι AVC πραγματικά όσο καλά και να παίξανε δεν μπορούσαν να με προϊδεάσουν γι’ αυτό που εκτυλίχτηκε κατόπιν κατά την εμφάνιση των Καλιφορνέζων headliners Stick to Your Guns… Ένα έχω να πω μόνο: ΧΑΟΣ ΕΝ ΧΑΙ (με αρκετή σάουνα).

Με τους πρώτους φθόγγους που ξεστομίζει ο frontman Jesse πρέπει να είδα τουλάχιστον τρία παιδιά να επιχειρούν stagediving προς μία μικρή θάλασσα υψωμένων γροθιών και κωλοδαχτύλων. Μιλάμε για τόσο πολύ ξύλο που ο Jesse παίρνει το monitor από μπροστά του και το τοποθετεί στα πλάγια της σκηνής, ίσως σε μία απόπειρα να του να αποτρέψει τραυματισμούς ή και περαιτέρω stagediving… Εις μάτην…

Συχνά-πυκνά ανάμεσα στα τραγούδια ο πολιτικά ορθός Jesse λέει κάποιες κουβέντες περί φιλελευθερισμού, ισότητας, ηθικής και κοινωνικής δικαιοσύνης, που προκαλούν τις επευφημίες του κοινού, και δικαιολογώντας την φλυαρία του λέει ότι είναι οπαδός των Ignite (πςςς!!! Εύγε!!! Τι λες ρε παιδί μου;) και ότι όταν ήταν πιτσιρικάς, αυτοί έκαναν το ίδιο στα live τους. Αυτό βέβαια δεν αποτρέπει το κοινό από το να προκαλέσει κι άλλο χάος. Εν τέλει περί τις δώδεκα και μισή οι StYG αποχωρούν θριαμβευτές, αφήνοντας έναν κάθιδρο  κοινό και κάποια πιτσιρίκια να μαζεύουν το αίμα από τα πρόσωπά τους…

Όπως προείπα αποκαλυπτικό… Και του χρόνου…

Stick to Your Guns setlist
Against Them All
Empty Heads
The Bond
Bringing You Down
What Goes Around
We Still Believe
Life In A Box
Diamond
Such Pain
I Am
Buts
LA Pond
Amber

Photos: Καλλιόπη Τσουρουπίδου

481