RAGENHEART

Μου αρέσει που πάντοτε υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι συνηγορούν ως προς το θάνατο του ελληνικού και όχι μονό metal και την ώρα που είναι έτοιμοι να ρίξουν το πρώτο χώμα στο πάντα σκαμμένο τάφο τους, βγαίνουν συγκροτήματα σαν τους ragenheart και τους διαψεύδουν!

Το rockway μίλησε με το κιθαρίστα, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της μπάντας και παλιό φίλο, ο οποίος μας παρουσιάζει τη πρώτη δουλειά των ragenheart! Απολάυστε ελευθέρα!

Πες μας λίγα πράγματα για τους Ragenheart, ώστε να σας γνωρίσει ο κόσμος!
Οι Ragenheart ξεκίνησαν το 2002 από εμένα και τον Γιάννη (vocals). Στελεχώσαμε τη μπάντα σιγά-σιγά μέχρι να σταθεροποιηθεί το line-up και συνθέταμε υλικό. Ηχογραφήσαμε ενα demo το 2006, ακολούθησαν αρκετά live μέχρι την κυκλοφορία του δίσκου μας το 2010.

Ποιος εμπνεύστηκε τ’ονομά σας και τι σημαίνει;
Το όνομα ξεκινήσαμε να το ψάχνουμε όταν…ηχογραφήσαμε το demo! Ψάχναμε κάτι χωρίς συνηθισμένες λέξεις και να αρέσει και σε όλους μας. Καταλήξαμε σε αυτό που είναι μια custom λέξη που προέρχεται από τη φράση Rage in heart.

Καλό!! Απ’ότι ξέρω περάσατε ,χίλια μύρια κύματα μέχρι την ολοκλήρωση του “RAGENHEART”! Πως αισθάνεσαι τώρα που τελικά το έχετε στα χέρια σας;
Όντως περάσαμε διάφορα. Το σημαντικότερο ήταν οτι χάσαμε το συμβόλαιο μας όταν η τότε εταιρία μας Burning Star “πάγωσε” τις δραστηριότητές της και απελευθέρωσε τις μπάντες της. Αυτό το γεγονός πήγε πίσω τα πλάνα μας αλλά συνεχίσαμε, ολοκληρώσαμε τα recordings και ψάξαμε για εταιρία. Τώρα που πλέον κυκλοφόρησε βλέπουμε τους καρπούς των κόπων μας και τα κομμάτια μας πλέον σε δισκάκι!

Κι αυτό ελπίζω να σας κάνει χαρούμενους!! δυστυχώς δεν έχω τους στίχους από το cd σας. θα μου πεις ποιος ασχολείται μ’ αυτό το τομέα; Επίσης με τη μουσική σας τι γίνεται; Είναι συλλογική η προσπάθεια;
Η θεματολογία ποικίλλει. Το “Talos” και το “Spartan” έχουν ιστορική/επική θεματολογία. Το “In the Name Of God” (για την απάτη της οργανωμένης θρησκείας) και τα “Ιllusion Of Life”, “Black Gold” για κοινωνικά θέματα όπως και τα Child of Rage και Here I am με μια πιο “ψυχολογική” προσέγγιση. To “Amulet” βαδίζει στα επικά/φανταστικά στιχουργικά χνάρια του παλιού καλού metal. Στίχους γράφουμε μόνο εγώ και ο Γιάννης προς το παρόν (ελπίζω…)

Γιατί το λες αυτό; θέλεις να έχεις τον έλεγχο; Σε φοβίζει η συνεισφορά τον άλλων μελών;
Oχι, αντιθέτως! Εννοούσα ότι ελπίζω κάποια στιγμή να ασχοληθούν και τα άλλα μέλη με αυτόν τον τομέα.

Άκουσα maidenιες, μέχρι και manowar, ακόμη και σε μικρά σημεία και warlord(!). Ποιες οι μπάντες που σας έχουν επηρεάσει;
Είναι ένα μεγάλο κράμα επιρροών. Dio, Stormwitch, Maiden, Warlord, Sabbath, Heavens Gate, Priest, Hittman, Maiden, Heir Apparent, Crimson Glory, Sword, ‘Ryche, Purple, Whitesnake, Evergrey, Conception, Kamelot, Elegy… όπως βλέπεις, ένα κάρο μπάντες από όλο το φάσμα του metal.

Πως φαντάζεσαι το μέλλον τον ragenheart, παρότι τα πράγματα στη χωρά μας, αλλά και γενικά στο κόσμο, πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και φυσικά αυτό επηρεάζει και τη μουσική, έμμεσα και άμεσα;!
Tα πράγματα στη χώρα μας πάντα χάλια ήταν και αποκλείεται να επηρεάσουν την όποια εξέλιξη της μπάντας. Γενικά ο δρόμος του metal στη χώρα μας είτε σαν μπάντα είτε σαν ακροατής δεν ήταν ποτέ στρωμένος με ροδοπέταλα. Παρόλες τις οικονομικές δυσκολίες όλες οι μπάντες δουλεύουν σκληρά και το αποτέλεσμα είναι χειροπιαστό, κοίτα πόσες μπάντες υπέγραψαν πρόσφατα με καλές εταιρίες του εξωτερικού πχ Sorrows Path, Crystal Tears, Nightfall, Winters Dawn, Heathendom κ.α.

Τα επόμενα σας βήματα, ποια θα είναι; Κάποια live ίσως; Είχατε κάνει και ενα live ως support band στους heir apparent! Πως σας φάνηκε η εμπειρία;
Σκεφτόμαστε για release party και κάποια live για την προώθηση του cd μόλις ξεπεραστούν κάποια προβλήματα υγείας. Με τους Apparent ήταν μοναδική εμπειρία. Φαντάσου σαν πρώτο live της μπάντας να παίζεις με μια θρυλική αγαπημένη μπάντα σαν τους θρυλικούς Heir Apparent! Mόλις είχαμε κυκλοφορήσει το demo μας και την ευκαιρία αυτη μας την έδωσαν ο Κώστας Αθανασόγλου (Steel Gallery/Arkeyn Steel Records) και ο Γρηγόρης Βαρσάμης (Eat Metal records). Αυτό το live μας βοήθησε πολύ να ακουστούμε σε περισσότερο κόσμο. Γνωριστήκαμε με τον Terry Gorle των Apparent με τον οποίο έχουμε επαφές μέχρι και σήμερα.

Ελπίζω τα προβλήματα υγείας να μην είναι σοβαρά! Σε ποια studios έγινε η ηχογράφηση;
Η ηχογράφηση έγινε στα Hangar Studios στο Περιστέρι από τον Δημήτρη Αποστόλου ο οποίος είναι υπεύθυνος και για το mixing/mastering. Mας βοήθησε επίσης και σε διάφορα arrangements κατά την ηχογράφηση. Ο Νίκος (bass) βοήθησε επίσης πολύ κατά τη διαδικασία γιατί ανέλαβε εξολοκλήρου τους οδηγούς για την ηχογράφηση και κερδίσαμε πολύ χρόνο.

Μιας και έχω κάνει λίγο homework για το συγκρότημα, έχω μια απορία… ο ghost drummer σας, επανεμφανίστηκε ποτέ;
(τρελά γέλια) Καλή ερώτηση. Ο Νίκος “the Ghost” ήταν ο παλιός μας drummer άγνωστων λοιπών στοιχείων. “Ghost” τον ονομάσαμε εμείς γιατί ούτε που έμενε ξέραμε, εξαφανιζόταν για καιρό και μετά εμφανιζόταν μέχρι που μια μέρα εξαφανίστηκε εντελώς και δεν τον ξαναείδαμε ποτέ! Ακόμα δεν τον έχω βρει να του δώσω έστω μια κόπια από το demo! Ήταν καλός παίχτης. Αν δεν τον βρούμε μέχρι την επόμενη 5ετία, αναγκαστικά θα καταφύγουμε στο “Πάμε Πακέτο” ή τη Νικολούλη. χαχαχαχα λες να ήταν θεϊκή παρέμβαση; Άγγελος κυρίου;!

χαχα.. που ή πως μπορεί κάποιος να προμηθευτεί το cd σας;!
Προς το παρόν υπάρχουν κάποια θέματα με την Ελληνική διανομή αλλά προσπαθεί η εταιρία μας να τα επιλύσει. Αν και σχεδόν μόλις κυκλοφόρησε το cd πρέπει να υπάρχει σε κάποια δισκάδικα στο κέντρο της Αθήνας. Το σίγουρο προς το παρόν είναι η ηλεκτρονική αγορά από http://www.metal-on-metal.com/shop.html, είναι διαθέσιμη επίσης και μια special edition σε μεταλλική θήκη.

Ελπίζω να έχετε κάθε επιτυχία, γιατί όπως «άκουσα», σας αξίζει! Σ ‘ευχαριστώ για τη τιμή που έκανες σε εμένα προσωπικά, αλλά και στο rockway, για τη συνέντευξη αυτή και αν δεν βρεις ποτέ τον ghost, να του αφιερώσετε ενα drum solo και να ονομάσετε ghost drum solo!! χαχαχα ο επίλογος δικός σου!
Εμείς ευχαριστούμε και εσένα και το rockway για την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την κυκλοφορία μας. Ο επίλογος μου είναι μια έκκληση για στήριξη των metal ελληνικών συγκροτημάτων γιατί το αξίζουν πραγματικά. Δουλεύουν σκληρά δαπανώντας πολύ από τον ελεύθερο χρόνο τους και ξοδεύοντας πολλά από την τσέπη τους για να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους και όλα αυτά για να υπηρετήσουν τη μουσική που αγαπούν. Support the greek underground!!!!


265