THE BUNNY THE BEAR: “Food Chain”

“Το να συνθέτεις χωρίς περιορισμούς και όρια, είναι ότι καλύτερο μου έχει συμβεί! Προσωπικά έχω βαρεθεί να ακούω τα ίδια και τα ίδια! Μου αρέσει λοιπόν η διαφορετικότητα και η ποικιλομορφία στον ήχο και για αυτό έχω ακολουθήσει σαν καλλιτέχνης αυτόν το δρόμο…”

Τάδε έφη πριν μερικά χρόνια ο Matt Tybor (aka The Bunny) στη συνέντευξη που μου είχε παραχωρήσει 3 χρόνια πριν.

Από τότε οι The Bunny The Bear έχουν κυκλοφορήσει άλλα τρία full length, μαζί με το ολοκαίνουργιο “Food Chain”, ακολουθώντας σα σχήμα το δρόμο της προαναφερθείσας “διαφορετικότητας”.

Γυρνώντας λίγο πίσω το χρόνο, όταν προϋπέγραψαν με τη Victory Records, η πρόταση της μπάντας με τις εναλλαγές καθαρών/ σχισμένων φωνητικών και η σύμπραξη αυτών με ηλεκτρονικά στοιχεία, απέφερε καρπούς και το group παρουσίασε έντονο εργασιακό ζήλο, κυκλοφορώντας κάθε χρόνο νέο δίσκο. Αυτό ίσως να στοίχισε ολίγον τι στο “The Stomach For It”, που ναι μεν αποτέλεσε τη φυσική συνέχεια του “If You Don’t Have Anything Nice to Say…”, αλλά επέδειξε μια στασιμότητα, η οποία ευτυχώς δε συναντήθηκε και στο “Stories” του 2013, όπου οι μελωδίες έλαβαν ακόμη περισσότερο χώρο.

Φτάνουμε λοιπόν στο “Food Chain”, το οποίο στέκεται επάξια δίπλα στις προηγούμενες κυκλοφορίες της μπάντας, κάνοντας ένα ακόμη εξελικτικό βήμα στη μουσική ποικιλομορφία που χαρακτηρίζει τους The Bunny The Bear, χωρίς όμως να απομακρύνεται από τον προσωπικό ήχο που έχουν διαμορφώσει εδώ και καιρό. Άλλοτε πιο χορευτικό (δες παρακάτω, το video clip του “First Met You”), άλλοτε πιο επιθετικό, άλλοτε πιο στακάτο, αλλά πάντα με τα απεγνωσμένα growl του Matt να έρχονται σε αντίθεση με τα υπέροχα μελωδικά φωνητικά του Chris Hutka (aka The Bear).

Προτείνεται σε fan της ευρύτερης post hardcore σκηνής και σε ακροατές που δεν αποζητούν συγκεκριμένη ηχητική ταμπέλα στα ακούσματά τους.

513

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.