Speedblow, Indrik (28/03/2014) An Club

Το new album release show των Speedblow, μιας μπάντας που κατέθεσε το δικό της λιθαράκι στην ελληνική δισκογραφία της rock και metal μουσικής το 2010 με το “Fields of Doom”, σίγουρα θα μπορούσε να είχε πάει πολύ καλύτερα.

Η ημέρα Παρασκευή, η είσοδος σε προσιτή τιμή και η παρουσίαση του follow-up δίσκου των Speedblow δεν κατάφεραν να πείσουν.

Πρώτοι εμφανίστηκαν οι Indrik, κάτι που αποτέλεσε αλλαγή στο πρόγραμμα αφού για την εκκίνηση του show προοριζόταν διαφορετική μπάντα. Αν και τα παιδιά εμφανίστηκαν ζωντανά και ορισμένες ημέρες πριν από την βραδιά της Παρασκευής, η σκηνική τους παρουσία υπέδειξε έλλειψη πρόβας ή έστω κάποιας προετοιμασίας.

Αυτό παρουσιάστηκε μέσα από τις υπερβολικά χαλαρές εμφανίσεις έκαστων των μελών και από την αμηχανία τους, η οποία οφειλόταν κατά το ήμισυ στα μόλις 20 (;) άτομα που παρακολουθούσαν 20 μέτρα μακριά από την σκηνή.

Κι όμως αυτά τα -κατά τα φαινόμενα- ψεγάδια δεν στιγμάτισαν την ώρα που κράτησαν την σκηνή, αρνητικά. Οι Indrik έδειξαν ορισμένα ενδιαφέροντα σημάδια heavy rock και grudge με όμορφα καθαρά φωνητικά που απέκλιναν θετικά από το σύνολο. Η laid-back εμφάνιση τους, αλλά και ένα καλύτερο στήσιμο, τελικά θα μπορούσαν να κερδίσουν πόντους σε supporting act φάση συναυλίας κάποιου βεληνεκούς. Plus, οι διασκευές τους θα είχαν περισσότερο νόημα μπροστά από ένα κοινό με την στοιχειώδη ανταπόκριση σ’ αυτό που αναπαραγόταν μπροστά του.

Οι Speedblow λοιπόν κυκλοφορούν πλέον το νέο τους δισκάκι, το “Behold the Darkness”. Πρωταγωνιστικό ρόλο προφανώς και έπαιξε ο εν λόγο δίσκος και το υλικό του, οπότε από την αρχή θα πρέπει να τονίσουμε το εξής: Όσα κομμάτια ακούσαμε περιείχαν μπόλικη έμπνευση και διάθεση, ήταν δυνατά αρκετά για να θέλουμε να τα ακούσουμε και σε μεγαλύτερο venue, αποτελούσαν αγνές και αυθεντικές δημιουργίες και υποστήριξαν άψογα το όλο event “εορτασμού” τους.

Αν και ένα εκπληκτικά μεγάλο κομμάτι του μπροστινού μέρους της σκηνής ήταν άδειο (με το πίσω μέρος του club γεμάτο από κόσμο που σχημάτιζε μισοφέγγαρο ισόποσης απόστασης από την σκηνή λες και κάτι έτσουζε εκεί μπροστά), η μπάντα έδειχνε συνεχώς την ευγνωμοσύνη της, αλλά και την ευχαρίστηση της με το όλο show, το οποίο διήρκησε περισσότερο απ’ όσο θα περιμέναμε (ολοκληρώθηκε αρκετά μετά τα μεσάνυχτα).

Μετά από ένα setlist που το λες άνετα χορταστικό, μετά τις special guest συμμετοχές -από τον πρώτο τραγουδιστή του group και τους vocalists των Lucky Funeral και Mahakala- που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον και μετά από ένα σύντομο αλλά χρήσιμο jamάρισμα του group, οι Speedblow αποχώρησαν από την σκηνή. Η επιστροφή τους για το encore έγινε τάχιστα (κάπου στα δεκαπέντε δευτερόλεπτα μετά), γεγονός κατανοητό αν λάβουμε υπ’ όψην τις ανύπαρκτες αντιδράσεις του κόσμου.

Δεδομένων των καταστάσεων, αμφότερες οι δύο ελληνικές ομάδες ανταποκρίθηκαν θετικά στην αποστολή τους. Μέχρι την επόμενη φορά…

Speedblow setlist
Rise from the Ashes (Intro)
Starting to Heal
Beneath the Shrine
Black Sky
Where the Brave May Live Forever
March of the Underworld
Martyrs
Black Fire
Last of the Fools
The Cleansing
Torches of Freedom
As Night Becomes Day
Doors to Redemption
Blood of the Innocent
Pushing the Wheel
Resurrection
Mountains of Doom
Evil Spirits (of the Mind)
Enter the Storm

Photos: Ελένη Κιουρή

404