ELEGY OF MADNESS: “Brave Dreams”

Η δεύτερη δουλειά των εξ Ιταλίας Elegy of Madness δεν κρύβει ιδιαίτερες εκπλήξεις, αλλά προσφέρει στους fan της female fronted σκηνής ένα τίμιο σύνολο πενήντα λεπτών γεμάτο ενδιαφέρουσες μελωδίες.

Με αρκετή έμφαση στον κιθαριστικό τομέα, όπως και στο συμφωνικό χαρακτήρα, οι Elegy of Madness έχουν τη διάθεση να απαγκιστρωθούν από τη στιλιζαρισμένη goth συνταγή, φλερτάροντας με prog στοιχεία, τα οποία φέρνουν ευχάριστα αποτελέσματα.

Η 26χρονη Anja Irullo ανταποκρίνεται πολύ καλά στο ρόλο της, διαθέτοντας μια πολύ καλή για το είδος φωνή, ενώ οι κατά τόπους brutalισμοί του κιθαρίστα Tony Tomasicchio θα μπορούσαν να είναι συχνότεροι, μιας και μου θύμισαν εποχές After Forever.

Τα εν μέρει ανατολίτικα ρυθμικά του “Suad”, το απλοϊκό κολλητικό riff του “Run Away”, η άκρως συμφωνική προσέγγιση του “The Spirit of the Sacred Willow”, η όμορφη μελωδία του “Holding Your Hand” και ο επικός χαρακτήρας του “21st March”, είναι τα στοιχεία που κάνουν το “Brave Dreams” μια καθόλα θελκτική κυκλοφορία, η οποία ακολουθεί περήφανα τα βήματα των μεγάλων female fronted συγκροτημάτων. Και όσο οι Elegy of Madness “ονειρεύονται γενναία”, θα συνεχίζουν να ανεβαίνουν τα σκαλιά της αναγνώρισης.

467

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.