INDIAN: “From All Purity”

Όταν έχεις θορυβήσει το κοινό με μία τέτοια δισκάρα (“Guiltless”) όλοι περιμένουν από εσένα το κάτι παραπάνω ή τουλάχιστον να καταφέρεις να διατηρηθείς στα ίδια επίπεδα. Και οι Indian αποδεικνύουν ότι δεν είναι φούσκα.

Κυρίες και κύριοι καλωσορίστε τον υποψήφιο (από τώρα ναι) καλύτερο doom-sludge δίσκο της χρονιάς. Το “From All Purity” θα σας αφήσει άφωνους και θα σας κατασπαράξει μέσα στην δίνη του μίσους και της καταχνιάς.

Εκεί που οι Khanate συναντούν τους Eyehategod εμφανίζονται οι Indian και διαλύουν οτιδήποτε βρεθεί στο διάβα τους. Το εναρκτήριο “Rape” είναι ένας πραγματικός βιασμός κάθε ελπίδας και φωτός. Μοιάζει να ξεσκίζει τη σάρκα σου δημιουργεί συναισθήματα τεράστιας ψυχολογικής φόρτισης και απελπισίας, μίσους, οργής… τόσα συναισθήματα. Αργά, βάναυσα, χειρουργικά, χωρίς να παρεκκλίνει της πορείας του μοιράζει κιθαριστικούς ογκόλιθους που έρπονται παράλληλα με τα εμβατήρια του τυμπανιστή.

Συνέχεια με το αυτοκρατορικό “The Impetus Bleeds” και κάπου εκεί καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει γυρισμός. Οι σαδιστικές μελωδίες και τα ξεσκισμένα φωνητικά σε έχουν πλέον καταβάλει και σταματάς τις οικειοθελείς αναζητήσεις. Ο δρόμος που ακολουθείς είναι στρωμένος από τους Indian οι οποίοι φροντίζουν να σου ξεβιδώσουν το σβέρκο με την εισαγωγή του “Directional” που σε βγάζει από την λήθη και σε προετοιμάζει για την μεγάλη μάχη. Τη μάχη που κορυφώνεται στο “Rhetoric Of No” και καταλαγιάζει στο νοϊζοπαρανοϊκό ξεμούδιασμα που φέρει τον τίτλο “Clarify”. O επιβλητικός επίλογος (“Disambiguation”) αυτής της αρμάδας αποτελεί την ίσως κορυφαία στιγμή του “From All Purity”. Μελαγχολικές μελωδίες συναντούν στιβαρές και απρόσωπες μάζες ηχητικού θορύβου και αγκαλιάζουν όλη την μαυρίλα και καταχνιά που έχει σπείρει ο δίσκος μέχρι τώρα.

Οι Indian δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώρια για παράβλεψη των δημιουργιών τους. Το “From All Purity” είναι ένα “πρέπει” για όλους όσους αρέσκονται να περπατούν σε σκοτεινά μονοπάτια και να καταλαγιάζουν σε μοναχικές γωνιές. Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν είναι πέρα από μαγευτική και η μαεστρία που είναι χτισμένες οι συνθέσεις καταφέρνει απλά να σε αφήσει άφωνο. Το “From All Purity” είναι ένας καμβάς βαμμένος προσεκτικά με πένθιμα χρώματα που δημιουργούν το πιο όμορφο τέρας που μπορεί να βάλει ο νους σας. Σας εύχομαι καλές ακροάσεις.

446

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.