MARCH 15: “Our Love Becomes A Funeral Pyre”

Με τράβηξε σαν μαγνήτης το όνομα του σχήματος (που λέει ο λόγος), γιατί την επομένη έχω γενέθλια.

Βλέποντας το εξώφυλλο, όπου σκιές οι οποίες από τη σιλουέτα τους φαίνονται ντυμένοι ως αξιωματικοί Ναζί, ποζάρουν μπροστά από μια πυρκαγιά, σκέφτηκα προσπαθούν να προκαλέσουν.

Το “Our Love Becomes A Funeral Pyre” είχε κυκλοφορήσει με λιγότερα κομμάτια παλαιότερα στη Χιλή (!!!) σε πολύ κακή ποιότητα και ο δημιουργός τους, καθώς και η Svart Records, για κάποιο λόγο θέλησαν να το ραφινάρουν, να το εμπλουτίσουν σε αριθμό κομματιών και να το κάνουν νέα κυκλοφορία.

Ο Sami Albert Hinninen, κιθαρίστας και τραγουδιστής των Reverend Bizzare (και άλλων αρκετών συγκροτημάτων), μας υπενθυμίζει και τη noise/ experimental πλευρά του.

Κακώς, θα έλεγα εγώ! Το μόνο που καταφέρνει είναι να μου διαλύσει τα νεύρα και να διώξει τα περιστέρια που κουτσουλάνε τις τέντες μου.

Σκέτος θόρυβος, χωρίς σαφή προσανατολισμό, και ουρλιαχτά φωνητικά από κάτω στο πρώτο ομώνυμο κομμάτι. Μουσική που θα είχε νόημα μόνο σε κάποιο art installment σε κάποιο μουσείο σύγχρονης τέχνης και που μόνη της δεν στέκεται για κανένα λόγο. Άσε που είναι τόσο μονότονα και σε μεγάλη διάρκεια αυτά τα κατασκευάσματα που δεν μπορώ να συγκεντρωθώ και να γράψω ακριβώς αυτό που νιώθω. Αηδία!

Κρίση πανικού με πιάνει όταν σκέφτομαι πως για να γράψω το κείμενο πρέπει να ακούσω και πάλι τα 38 λεπτά ενοχλητικού θορύβου.

Παίξε την κανονική σου μουσική, αγόρι μου! Εκείνη την έχουμε ανάγκη, αυτό το πράγμα όχι!

Η μουσική δεν έχει όρια. Η υπομονή μου όμως, ναι!

443

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.