ETHERSENS: “Your Wandering Ghost”

Κυριακή πρωί, συννεφιά, ζεστός καφές, ώρα για review.

Το δελτίο τύπου αναφέρει κάπου τον  όρο avant-garde. Ώχ, σκέφτομαι, τι θα είναι  πάλι τούτο μάνα μου; Δεν μένει παρά να πατήσω το play να το διαπιστώσω και η ίδια με τα μικρά χαριτωμένα μου ροζ αυτιά.

Οι Ethersens λοιπόν  σχηματίστηκαν το 2002 στην Γαλλία  απο τους κιθαρίστες Mickael Andre και Johan Bourrut. Μετά απο διάφορες αλλαγές και προσθήκες στην αρχική τους σύνθεση και χωρίς πολλά πολλά, αποφασίζουν να κυκλοφορήσουν τον πρώτο τους δίσκο το 2008 ονόματι “Ordinary Days”. Έκτοτε έχουν περάσει σχεδόν 5 χρόνια. Tην θέση  του  Stephan του “Ordinary Days”, στα φωνητικά έχει διαδεχτεί ήδη απο το 2009 ο Laurent Mora με τον οποίο κυκλοφορούν το demo “Same Goodbye”, προπομπό του σημερινού “Your Wandering Ghost”.

To “Your Wandering Ghost” oυσιαστικά είναι ένα concept album  αποτελούμενο απο 8 συνθέσεις , διάρκειας περίπου 1 ώρας, το οποίο αναφέρεται στο άδοξο τέλος μιας σχέσης (πρωτοτυπία νο. 0).Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους και για όσους αρέσκονται να παίζουν με τις ορολογίες, ο δίσκος είναι progressive metal και όχι avant–garde όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

Με το εναρκτήριο “Two For One Mind”, ο δίσκος  σε βάζει κατευθείαν στο θέμα και τουλάχιστον μέχρι και το “Mourning Light” μπορεί να σου κρατήσει την προσοχή, απο εκεί και μετά όμως κάπου χάνεται και δυστυχώς επαναλαμβάνεται. Και ενώ έχει όλα εκείνα τα συστατικά (ωραία φωνητικά, πιασάρικα riff, δυνατές κιθάρες, συναίσθημα) που θα μπορούσαν να τον κάνουν δίσκο πέρα της μίας ακρόασης (άντε το πολύ δύο), η έλλειψη πρωτοτυπίας τόσο θεματικά (ε, για πόσες  χαμένες αγάπες να ακούσεις ακόμα ρε φίλε;), όσο και μουσικά το κρατάει πίσω.

Παρόλα αυτά είναι ένα ευχάριστο άκουσμα για να ξεκινήσεις την μέρα σου, αρκεί να μη σου γίνει συνήθεια και τη συνεχίσεις με αυτό.

489