45Rats, Contra Limit (26/01/2013) Six D.O.G.S.

Και να’ μαστε  πάλι  στο λιλιπούτειο πλην όμως αποτελεσματικό χώρο του Six D.O.G.S…

Μπορώ να πω ότι έχω δεθεί πλέον με το χώρο και μπορώ να καμουφλάρομαι άνετα σ’ αυτόν και να κάνω τις βρωμοδουλειές μου. Μετά από τόσες ανταποκρίσεις  σε τόσο μικρό χρονικό σκέφτομαι  μάλιστα να καταλύσω μία και καλή εκεί… Μπαααα… Είναι άβολο και έχει ακριβές μπίρες…

Περί τις 10 εμφανίστηκε και το support της βραδιάς, οι πιτσιρικάδες Contra Limit, που παίζουν stoner rock με rock’n’ roll και blues προεκτάσεις και παίζουν κάποιες επιλογές από το EP τους που κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη και κάποια πιο πρόσφατα κομμάτια τους.

Η αλήθεια είναι ότι η εμφάνιση τους δε με ενθουσίασε και σίγουρα τίτλοι όπως “Maybe Baby” (ή κάτι τέτοιο, τέσπα), μία εγκληματικά συντετμημένη και ψόφια διασκευή στο “Crop Circle” των Monster Magnet και κάποιες ατάκες προς φίλους και γνωστούς, δεν έσωσαν την κατάσταση. Ακόμη πιο τραγικό είναι ότι και το μονόφυλλο που έσκασα δε βοήθησε να βελτιωθούν τα πράγματα…

Περί της 11 παρά βγαίνουν οι 45 Rats και αρχίζουν με κάποια κομμάτια από τη νέα τους κυκλοφορία “Electric” για την προώθηση της οποίας  διοργανώθηκε το συγκεκριμένο live.

Όλως περιέργως τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του set τους, παρατήρησα μαζική αποχώρηση κόσμου, πράγμα μάλλον λυπηρό αλλά και δυσοίωνο. Αυτό που είπα σε φίλο μου πάντως, όταν είδα τους Rats την τελευταία φορά στην παραλία του Σχοινιά, είναι ότι φλερτάρουν πολύ έντονα με τα κομμάτια των Black Sabbath με τη διαφορά ότι παίζουν ορχηστρικά, που είναι ένα τεράστιο μείον.

Ωστόσο με τη συνδρομή του drummer τους και κάποιου φίλου ακούστηκαν φωνητικά τόσο σε κάποια δικά τους κομμάτια όσο και σε μία αρκετά καλή διασκευή στο “Children of the Grave” (ποιών νομίζεις; Των Whitesnake;).

Πάντως ομολογώ ότι είναι πολύ δεμένη μπάντα και πέραν κάποιων τεχνικών  προβλημάτων με τη φυσαρμόνικα  οι άνθρωποι δεν έχασαν νότα.

Τι να πω; Και εις ανώτερα; Να το πω! Απλά κρίμα τόσο ταλέντο και χρόνος να αναλώνεται σε κάτι τόσο πολυφορεμένο.

photos: Αναστασία Βερτεούρη

392