BLOODY DONATION: “Vengeance Of The Enslaved”

Από τη Νέα Μηχανιώνα και με πολύ κόπο απ’ ότι είδα στο βιογραφικό, μας έρχεται αυτό το ντεμπούτο old school death metal από τους Bloody Donation το οποίο για καλή μου τύχη είναι αξιοπρεπέστατο.

Τα παιδιά ακολουθούν το τεχνικό άκρο αυτής της τάσης, με καταφανείς επιρροές κυρίως από το αμερικανικό brutal ύφος όπως το απέδωσαν οι Nile και οι Vader, ενώ πολύ συχνά παρεισφρύουν thrash ρυθμοί που εμπλουτίζουν τα τραγούδια. Πολύ τεχνικά riffs συνοδεύονται από έναν καταιγιστικό drummer και το αποτέλεσμα ηχεί πιασάρικο και παιγμένο με πολύ όρεξη, τα δε φωνητικά κυμαίνονται από θηριώδη ως βορβορώδη, από αυτά που θέλεις booklet για να τα παρακολουθήσεις, όπως θα έπρεπε δηλαδή να είναι σε έναν καθώς πρέπει death metal δίσκο.

Ορμητικό μπάσιμο με το “Regime Of Bondage” και το αμέσως επόμενο “No Gods, No Saviour”, Slayer ατμόσφαιρα στο “Sacrilege” ενώ πολύ πωρωτικά τα “Led By Arrogance” και “Wrathful Ascent” αν και όλα τα τραγούδια έχουν κάτι να πουν. Η πλειοψηφία του υλικού είναι καλογραμμένη και δεν υπάρχουν εμφανείς κοιλιές στη ροή του album.

Ο ήχος θεωρώ ότι θα σήκωνε βελτίωση κι αυτό δεν τίθεται ως ζωτικό θέμα μιας και όλοι ξέρουμε τις συνθήκες που αντιμετωπίζει μια νεοσύστατη μπάντα. Δεν τη θεωρώ αντικίνητρο για την ακρόαση της μουσικής των Bloody Donation, αφού οι συνθέσεις καθορίζουν την τελική εικόνα του “Vengeance Of The Enslaved” και εκεί η μπάντα είναι επαρκέστατη στο ύφος που διάλεξε να κινηθεί.

Έξυπνα, στριφνά riff από τον Λάμπρο (ρυθμικές) και Ερμόλαο (lead κιθάρες) ο οποίος έχει αναλάβει και το στακάτο μπάσο, με ιδιαίτερη άποψη το ξύλο που ρίχνει ο Νίκος (drums) με τους ποικίλους ρυθμούς του ενώ για τα φωνητικά του Στέλιου τα είπα, καμία έκπληξη, δένουν απολύτως με τα κομμάτια, ενώ τα solo σημεία ακούγονται όσο θεότρελα θα τα ήθελε ο Jeff Hanneman.

Συνολικά, το “Vengeance Of The Enslaved” δεν θα απογοητεύσει τους φίλους του σκληρού και ευθύβολου death metal, θα περάσεις καλά ακούγοντάς το αν και υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης τα οποία μάλλον θα αναδυθούν στις επόμενες δουλειές των Bloody Donation. Ένα μεγάλο μπράβο από εμένα και μόνο για την προσπάθεια, το album κυκλοφορεί από την Rock Of Angels Rec. και αναμένω τη συνέχεια τους με ενδιαφέρον.

420

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.