RATTUS: “Turta”

Οκ, φίλοι μου Φινλανδοι, μου ανοίξατε την όρεξη! Σλουρπ!

Hardcore punk από τα κρύα μέρη του Βορρά, γεννημένο της αρχές του ‘80 και μετά από μια μεγάλη διακοπή άρχισαν να κοπανούν και πάλι στα 2000.

Οι στίχοι τραγουδισμένοι στα Φινλανδικά, οπότε έχει τόσο νόημα να το ακούσεις, όσο έχει για τον Paatelainen να ακούσει Stress και Αδιέξοδο.

Και οκ, περίεργη γλώσσα που σε αποσυντονίζει, αλλά και η μουσική δεν είναι και κάτι που θα σου κάνει το κλικ να αρχίσεις το mosh pit.

Τίποτα πρωτότυπο, τίποτα δυνατό και τα φωνητικά είναι ώρες ώρες πολύ ενοχλητικά παράφωνα.

Αν θέλεις Punk, άκου το νέο Deus Ex Machina, ή σε πιο μελωδικό τους Despite Everything και αν δε θέλεις ελληνική μπάντα άκου τους εκρηκτικούς AC4 του Dennis Lyxzen (Refused), που κάνουν την ίδια δουλειά πολύ καλύτερα.

Πάντως, αν θέλεις soundtrack για turta-οπόλεμο και το Βέγγο να λέει “Επί την ονομαστική σας εορτή”, κάνε μια στάση στο δισκάδικο, πριν το ζαχαροπλαστείο!

362

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2094 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.