CONVIXION

Οι Convixion μόνο νιούφιδες δεν είναι πλέον αφού φέτος κλείνουν 11 χρόνια απ’το σχηματισμό τους και αποτελούν μπάντα-εγγύηση για το εγχώριο heavy/speed metal. Με αφορμή την επερχόμενη εμφάνισή τους στο release party των Black Soul Horde, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου στο An Club, το Rockway.gr μίλησε στον drummer της μπάντας Μάνο για τα καθέκαστα.

Καλωσήρθες Μάνο στο Rockway.gr με στερεότυπη πρώτη ερώτηση: Πες μου δυο λόγια για την μπάντα για αυτούς που δεν την γνωρίζουν. Από πότε χρονολογείται, τι έχετε κάνει από τότε μέχρι τώρα κτλ…
Γεια χαρά! Είμαστε οι Convixion και με αυτή τη μορφή υπάρχουμε από το 2007. Από τότε έχουμε κυκλοφορήσει ένα EP το 2007 (Metal Drinking Conspiracy), τον ομώνυμο δίσκο μας το 2010 και ένα 7” single το 2011 (Black Magic Night).

Το όνομα Convixion πως προέκυψε; Η αντικατάσταση του δίφθογγου “ct” με το “X” τι προσπαθεί να μας πει;
Οι Conviction προϋπήρχαν των Convixion πίσω στο 2002. Η μπάντα όμως διέλυσε και ξαναφτιάχτηκε με 2 ιδρυτικά μέλη (Νίκος: κιθάρα/φωνή, Στέλιος: κιθάρα) και 2 νέα, τον Μιχάλη στο μπάσο και εμένα στα τύμπανα. Μουσικά δεν υπάρχουν ομοιότητες με το παρελθόν και έτσι το όνομα υπέστη και αυτό μια αλλαγή. Κάποιο βαθύτερο νόημα δεν υπάρχει.

Ποια η εμπειρία σας από συμμετοχή σε heavy metal festivals του εξωτερικού σε χώρες όπως Βουλγαρία, Βέλγιο και Δανία; Είναι αλλιώς τα πράγματα “έξω”;
Υπάρχουν διαφορές κυρίως στην οργάνωση, που στις περισσότερες χώρες την λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη, όπως πρέπει δηλαδή. Πέρα από αυτό το μόνο που παίζει είναι πως οι οπαδοί εκφράζονται διαφορετικά. Όσο πιο βόρεια έχουμε βρεθεί είναι όλοι πιο ήρεμοι σε αντίθεση με την Ισπανία για παράδειγμα που κάνουν headbanging δίχως αύριο! Επίσης όταν παίζεις σε φεστιβάλ έχει πάντα το καλό πως μπορείς να παρακολουθήσεις πολλές ακόμα μπάντες, και έχουμε δει/γνωρίσει  και κάποιες ιδιαίτερα αγαπημένες κατά καιρούς. Πάντως μόνο θετικά έχουμε να θυμόμαστε από οποιαδήποτε εμφάνιση μας, και κυρίως στο εξωτερικό που πάντα είναι κάτι νέο.

Στις 21 Νοεμβρίου εμφανίζεστε στο An Club για την παρουσίαση του ντεμπούτο των Black Soul Horde “Tales of the Ancient Ones”. Ακούσατε τον δίσκο;
Φυσικά και ακούσαμε το άλμπουμ, όπως και έχουμε δει την μπάντα και στην πρώτη της εμφάνιση στο φετινό Up The Hammers Special Edition. Ανυπομονούμε για το live αυτό καθώς μαζί με τους Black Soul Horde και Gaunlet, θα παίξουμε και με τους καλούς φίλους μας Steamroller Assault. Πραγματικά θα είναι μια αξέχαστη βραδιά για όλους μας.

Τι να περιμένει ο κόσμος από την εμφάνισή σας εκεί;
Να περιμένει αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα. Γρήγορο, καυτό heavy metal καθώς και αρκετά νέα κομμάτια.

Υπάρχει πλάνο για την κυκλοφορία που θα διαδεχτεί το “Black Magic Night”; Μαθαίνω ότι ετοιμάζετε και ένα split…
Παράλληλα με τη δουλειά για το επόμενο full length album μας, ετοιμάζουμε και ένα split με τους Wrathblade το οποίο θα ονομάζεται Alive Aftershock. Θα περιλαμβάνει 2 τραγούδια από κάθε μπάντα στο σύνολο. Από ένα καινούριο και ακυκλοφόρητο και μια διασκευή ο καθένας και θα κυκλοφορήσει από την Eat Metal Records. Την κυκλοφορία αυτού του split και ταυτόχρονα τα 10 χρόνια ύπαρξης των Wrathblade θα τα γιορτάσουμε στις 15 Δεκεμβρίου στο Κύτταρο club μαζί με τα αδέρφια μας Sacral Rage σε ένα ακόμη κολασμένο event. Σας περιμένουμε και εκεί όλους!

Ποιο είναι το top five speed metal δίσκων κατά την γνώμη σου;
Μιας και με τις ταμπέλες δεν τα πάω τόσο καλά, θα σου απαντήσω κάποια από τα αγαπημένα μου τσαμπουκαλεμένα heavy metal albums. Ανεξαρτήτου σειράς λοιπόν:

Hallow’s Eve – Tales Of Terror
Exciter – Heavy Metal Maniac
Razor – Executioner’s Song
Dark Angel – We Have Arrived
Venom – Welcome To Hell

Φυσικά αυτή η πεντάδα συνεχώς αλλάζει και είναι πολύ περιοριστική (γέλια)!

Τι ποτό πρέπει να έχει πιει κανείς για να ακούσει την μουσική των Convixion;
Κατά προτίμηση μπύρα, αλλά γενικά οτιδήποτε αρκεί να είναι σε μεγάλες ποσότητες!

Ο τελευταίος λόγος δικός σου!
Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη. Σας περιμένουμε όλους 21 Νοεμβρίου στο An club και 15 Δεκεμβρίου στο Kyttaro Club να τα διαλύσουμε όλα!

444