CLAIRVOYANT: "Time’s Crime"

Το Time’s Crime είναι η δεύτερη ολο- κληρωμένη δουλειά των Clairvoyant, μια μπάντα που μετρά πάνω από είκοσι χρόνια ύπαρξης.

Πέρα από τον πρώτο τους δίσκο (Fighter’s Soul του 2000) οι Clairvoyant έχουν συμμετάσχει σε αρκετές συλλογές, ενώ έχουν μοιραστεί τη σκηνή με αρκετά αξιόλογα ελληνικά και ξένα συγκροτήματα, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι Clairvoyant άνοιξαν τη συναυλία των Scorpions στη Μυτιλήνη τον Ιούλιο της περασμένης χρονιάς.

Το Time’s Crime αποτελείται από 10 κομμάτια (εκ των οποίων το ένα είναι instrumental) αγνού και τίμιου power metal με αρκετά στοιχεία από κλασικούς metal ήχους.

Από τις πρώτες νότες του εναρκτήριου Anthem Of God μέχρι τις τελευταίες του Futre Warning (το κομμάτι που κλείνει το δίσκο) γίνεται αμέσως κατανοητό ότι το metal για αυτούς είναι τρόπος ζωής. Άλλωστε όταν υπάρχεις είκοσι χρόνια σε μια σκηνή μόνο “αλεξιπτωτιστής” δε μπορείς να χαρακτηριστείς.

Τα τραγούδια του δίσκου κινούνται σε up tempo ρυθμούς, το οποίο σημαίνει ότι έχουν περισσότερα κοινά στοιχεία με το αμερικάνικο ύφος του συγκεκριμένου ήχου, παρά με τον ευρωπαϊκό, ο οποίος τις περισσότερες φορές τείνει προς το speed metal. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην πολύ καλή δουλεία που έχει γίνει στις κιθάρες.

Παρόλα αυτά ο δίσκος πάσχει σε δυο σημεία: στην παραγωγή του δίσκου, η οποία θα μπορούσε να είναι αρκετά πιο δυνατή, και στα φωνητικά, τα οποία, κατά τη γνώμη μου, θέλουν κάποια δουλειά προκειμένου να φθάσουν στα αρκετά υψηλά στάνταρ που υπάρχουν στο συγκεκριμένο χώρο.

Καρβούνης Δημήτρης

370