INSIDE IT GROWS: “Blood”

Οι INSIDE IT GROWS είναι προσωπικό σχήμα του  Γιάννη Τσιακόπουλου, ιθύνοντα νου της underground ελληνικής εταιρείας Trailblazer.

Έχοντας ιδρυθεί το 2005 και ηχογραφώντας μόλις από το 2010 οι IIT έχουν μια εντυπωσιακότατη σειρά κυκλοφοριών να επιδείξουν (6 albums, 5 singles και ένα EP).

Ο mainman Γιάννης Τσιακόπουλος ουσιαστικά ηχογραφεί λίγο ή πολύ τα πάντα στις εν λόγω κυκλοφορίες, πράγμα που συμβαίνει και στο νέο LP “BLOOD”, στρατολογώντας ανά δίσκο διαφορετικούς συνεργάτες, που συνήθως αναλαμβάνουν τα χρέη των φωνητικών και των τυμπάνων. Στην προκείμενη πολύ σωστά επέλεξε τον Άρη “the Demon”, τραγουδιστή των crust ηρώων SARABANTE, και τον Jimmie D, drummer των beatdown hardcore-άδων WORD IS BOND, για να επανδρώσουν τα αντίστοιχα πόστα.

To “BLOOD” πάντως συνδυάζει όλα τα συστατικά που απαρτίζουν έναν ολοκληρωμένο crustcore  δίσκο  και όχι μόνο, ενώ παράλληλα έχει ένα ορθάνοιχτο αυτί και προς τις μεταλλικές καταβολές του. Με μεγάλη άνεση, ως προς την ομαλότητα του ήχου μεταπηδά, από black metal ξυσίματα  σε σουηδικό thrash/ death και επανέρχεται στον οικείο crust ορυμαγδό (“Last Wish of A Dying Man”). Δώστε βάση στο beat-down/slide riff στο “A Justified Haunting” που άνετα θυμίζει το “Fuel for Hatred” των τρελονορβηγών Satyricon.
Προφανώς οι IIG δεν σταματούν εκεί, καθώς υπάρχουν οι αρρωστημένες ακουστικές εισαγωγές, όπως στο “Until It Hurts”, οι απελπισμένες crust μελωδίες και ακόμη και οι πιο άμεσες hardcore επιρροές (ακούστε την εισαγωγή του “Last Exit to Nowhere” και μαντέψτε τι θυμίζει). Και όλα αυτά με ένα ήχο στην κιθάρα που τσακίζει κόκαλα.

Εν ολίγοις το “BLOOD” είναι μία εκπληκτική δουλειά που πραγματικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα πολλές άλλες αντίστοιχες κυκλοφορίες εντός και εκτός της χώρας και προτείνεται ανεπιφύλακτα, για τους οπαδούς και μη, του είδους. Το μόνο που είναι άξιο απορίας είναι πώς ο Γ. Τσιακόπουλος θα το αναπαράγει ζωντανά.

391