DIRTY FUSE: “Surfbetika” EP

Η μουσική παράδοση της χώρα μας είναι μακρινή. Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα εμφανίστηκαν στο περιθώριο της λαϊκής τάξης, τα ρεμπέτικα.

Την ίδια χρονική περίοδο με τα Blues του αμερικάνικου νότου, με παρόμοια στιχουργική κατεύθυνση. Οι Αμερικάνοι rock ‘n’ rollers, τα αφουγκράστηκαν και η “Μισιρλού” έγινε ένας surf rock ύμνος.

Οι Dirty Fuse στο ΕΡ τους “Surfbetika” γράφουν τη συνέχεια. Παίρνουν 7 παλιά παραδοσιακά ρεμπέτικα και τα μεταμορφώνουν. Με το σαξόφωνο να δίνει μια διαφορετική μορφή στη surf μουσική και σε garage rock κλίμα, είναι μια άκρως καλοκαιρινή  κυκλοφορία, όμορφα στημένη και εκτελεσμένη.

Οι μπασμένοι στο ρεμπέτικο θα αναγνωρίσετε τον πόνο του πρεζάκια (“Junkie’s Pain”) και το πρέζα σαν πιεις (“I’m junkie”) και θα χαμογελάσουν πλατιά.

Αν λοιπόν, γουστάρεις τους Ventures, τον Dick Dale και το ρεμπέτικο, θα γουστάρεις.

Και live σαν τους δω, θα μερακλωθώ!

Μπορείτε να το τσεκάρετε στη σελίδα της Green Cookie Records στο bandcamp (http://greencookierecords.bandcamp.com/album/surfbetika).

520

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2150 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.