THE ELYSIAN FIELDS: "Suffering G.O.D. Almighty/12 Ablaze"

Εδώ έχουμε την επανακυκλοφορία των δυο τελευταίων δίσκων των Elysian Fields (δηλαδή του “Ablaze” του 2001 και του “Suffering G.O.D. Almight” του 2005) σε ένα CD.


Για όσους δε γνωρίζουν τη μουσική του συγκροτήματος, θα πρέπει να πούμε ότι οι Elysian Fields κινούνται στο χώρο του μελωδικού Death/Black Metal. Κύριο χαρακτηριστικό της μουσικής τους είναι ο συνδυασμός των metal ήχων με ηλεκτρονικά στοιχεία, για τα οποία υπεύθυνα είναι τα πλήκτρα.

Όσο και αν ξενίζει κάποιους η ύπαρξη ηλεκτρονικών στοιχείων σε έναν αμιγώς metal δίσκο, είμαι σίγουρος ότι αν ακούσουν τη συγκεκριμένη κυκλοφορία, το αποτέλεσμα θα τους κάνει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.

Η ύπαρξη αρκετών οργάνων (πιάνο, φλάουτο, βιολί, όργανο και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο) που χρησιμοποιεί το συγκρότημα προκειμένου να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα που επιθυμεί, σαφέστατα και εγκυμονεί κινδύνους σχετικά με τη συνοχή του τελικού αποτελέσματος. Όμως μη φοβάστε. Το αποτέλεσμα ακούγεται, και είναι, συμπαγές, καθώς το καθετί εξυπηρετεί το σκοπό του και δεν υπάρχει απλώς και μόνο για να υπάρχει.

Το γεγονός ότι οι Elysian Fields προσθέτουν στον ήχο τους και κάποια πιο αργά μέρη δίνει μια άλλη διάσταση και συμβάλλει στην ποικιλία των ηχοχρωμάτων, κάνοντας τη μουσική του σχήματος ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.
Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι πρόκειται για ταλαντούχους μουσικούς που ξέρουν τι θέλουν, και το κυριότερο, ξέρουν και πώς να το πετύχουν.

Οι Elysian Fields κινούνται σε έναν χώρο, στον οποίο υπάρχουν τόσο μεγάλα συγκροτήματα όσο και συγκροτήματα που καλύτερα θα ήταν να μην είχαν ασχοληθεί καθόλου με τη μουσική. Όποιος έχει διαβάσει μέχρι εδώ δε νομίζω να έχει αμφιβολίες σχετικά με το που ανήκουν οι Elysian Fields.

Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι η κυκλοφορία αυτή απευθύνεται και σε όσους έχουν ήδη αποκτήσει τις δυο δουλειές, καθώς στο “Suffering G.O.D. Almighty” έχουν προστεθεί και κάποια επιπλέον πλήκτρα.

Καρβούνης Δημήτρης

435