CLERKS' CONSPIRACY: “Clerks' Conspiracy”

Η συνωμοσία των κλητήρων! Ποιοι είναι αυτοί οι κλητήρες, τέλος πάντων;

Παίρνω στα χέρια μου το δελτίο τύπου και τι να δω. Τα παλικάρια αυτά δεν ήρθαν από το πουθενά ξαφνικά. Έμπειροι μουσικοί με περγαμηνές και πολύ καλή δουλειά στο παρελθόν.

Ο μπασίστας Λάμπρος Σαλτσίδης και ο κιθαρίστας Πάνος Ρώσης κάποτε ήταν γνωστοί ως μέλη των αριστουργηματικών Ziggy Was. Ένα σχήμα που συνδύαζε το jazz, το funk, το punk με πιο rock ρυθμούς και πήγαινε σε μια στιγμή από την ηρεμία στην παράνοια.

Ο Λάμπρος και ο Πάνος τώρα, παρέα με τον Paolo στην κιθάρα και τον Πασχάλη στα τύμπανα σχηματίζουν τους Clerks’ Conspiracy.

To πρώτο κομμάτι “(I can’t get no) relief” μου έφερε στο νου στιγμές τον συμπατριωτών μας Blackmail, το “Gravity is an illusion” κάτι από τα πρώτα βήματα των Red Hot Chili Peppers και το “Cap Way” είναι ένα Punk rock σφηνάκι με rock ‘n’ roll διάθεση.

Μέσα σε λίγη ώρα ακούς πολλά διαφορετικά μουσικά ιδιώματα και όλα παιγμένα με προσοχή και με ένα μπάσο ηγετικό. Έτσι, συνεχίζει το album, με κάθε τραγούδι να έχει τη δική του ταυτότητα. Ας πούμε το “Free Salvation” έχει μια αύρα από Space rock τύπου Hawkwind, ενώ το “Because” μοιάζει με Last Drive σε πιο Punk κέφια αρχικά.

“Tv not” σε πιο Pop ρυθμούς και πάλι space ήχους στο φόντο και το “El Sistema” που έχει σειρά μετά ανεβοκατεβάζει ταχύτητες με βάζει το punk, όπως το όρισαν οι Dead Kennedys.
Κάποιες στιγμές έχω την εντύπωση πως έχω πετάξει στην μπετονιέρα τους Thievery Corporation με τους Fun Lovin’ Criminals και άλλοτε το μείγμα στρώνεται από Jello Biafra, άλλοτε από κάποιον γραβατομένο τζαζίστα.

Έχω την περιέργεια να τους παρακολουθήσω ζωντανά και από ότι ξέρω θα παρουσιάσουν το ντεμπούτο τους ζωντανά στο ΑΝ τον Οκτώβριο.

ΥΓ Παραξενεύτηκα όταν είδα το όνομα MC YINKA να είναι guest στο κομμάτι “Walk”, που κλείνει το “Clerks’ Conspiracy”, το οποίο είναι τόσο Dead Kennedys σαν ρυθμός, όμως ο Yinka ραπάρει όμορφα και του δίνει έξτρα ομορφιά.

544

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.