SPARKLANDS: “Tomocyclus”

Οι SPARKLANDS κατάγονται από την Ολλανδία και το “Tomocyclus” είναι το ντεμπούτο άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει μέσα στον  Σεπτέμβριο.

Τα αδέλφια Thomas Riekerk (φωνητικά) και Robert Riekerk (κιθάρες, keyboards) από την αρχή είχαν στο μυαλό τους να κυκλοφορήσουν έναν δίσκο κλασικού AOR με επιρροές  από Toto και Richard Marx συνδυασμένο με μια σύγχρονη παραγωγή και μια δυνατή δόση από την μελωδική Σκανδιναβική σκηνή.

Η μουσική ήταν πάντα για τους αδελφούς Riekerk η πρώτη τους αγάπη. Αφίσες των Bad English, Giant, Toto και Foreigner ήταν παντού στους τοίχους των δωματίων τους και σε κάθε γωνιά υπήρχαν κιθάρες και ενισχυτές. Έτσι λοιπόν το όνειρο τους ήταν πάντα να δημιουργήσουν ένα δίσκο με βάση τα προαναφερθέντα συγκροτήματα και το αποτέλεσμα αυτών των κόπων τους μας το προσφέρουν απλόχερα με αυτή εδώ την κυκλοφορία. Έξυπνα και πολύ καλά κιθαριστικά riff και σόλα, ωραίες ενορχηστρώσεις, πολύ καλές ερμηνείες και γενικά καλά τραγούδια είναι κάποια από τα πράγματα που θα συναντήσουμε στο πρώτο τους πόνημα που τιτλοφορείται “Tomocyclus”.

Μερικά από τα highlights του άλμπουμ είναι το μελωδικότατο και ανεβαστικό “Oasis”, το εκπληκτικό “Joanne” που παραπέμπει σε TOTO, το “Open Your Eyes” και το “The Feeling Is Gone”

Η αλήθεια είναι πως δύσκολα βρίσκει κάποιος κάποια κακή στιγμή εδώ. Όπως προείπα το συγκεκριμένο άλμπουμ είναι ένας φόρος τιμής στα ιερά τέρατα της μελωδικής ροκ σκηνής παιγμένο με πάθος όπου οι τύποι βάζουν και την δική τους σφραγίδα και το τελικό αποτέλεσμα θα συναρπάσει κάθε οπαδό του κλασσικού AOR ήχου!

430