VORNTH: “Vornth”

Δεκατρία χρόνια μπάντα, με ένα demo και δύο single, ενώ το πρώτο τους full length κυκλοφορεί φέτος.

Τίγκα thrash επιρροές, τύπου παλαιών Kreator, Destruction και Exciter, με διάχυτη black ατμόσφαιρα και επιτηδευμένα retro παραγωγή. Στις δώδεκα συνθέσεις του “Vornth” θα ακούσεις αυτό το παρελθοντολάγνο metal με το οποίο πολλοί μεγαλώσαμε, με μια σωρεία από καλά riff, και συμπαθέστατα τραγούδια τα οποία όμως τις περισσότερες φορές δεν εξελίσσονται σε αυτό το “κάτι” το οποίο θα σε έκανε να απορείς γιατί οι Vornth άργησαν τόσο πολύ να κυκλοφορήσουν κάτι.

Επίσης, τα επτά από τα δώδεκα κομμάτια προέρχονται από το demo και τα single, κάτι που προδίδει τη μη-διάθεση του σχήματος για νέο υλικό και σωστό “μπάσιμο” στη σκηνή.

Πέραν όμως των όποιων μειονεκτημάτων, το σίγουρο είναι πως το “Vornth” είναι μια πολύ καλή πρόταση για ένα ταξιδάκι στο χρόνο, το οποίο φέρει νοσταλγικούς thrash ήχους και αρκετό headbanging. Αν το εν λόγω δισκάκι είχε κυκλοφορήσει το ’80, τότε οι Vornth θα έπαιρναν άλλες διαστάσεις, και το λογότυπό τους θα βρισκόταν ως ραφτό σε λογής τσάντες και τζιν μπουφάν.

1050

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.