LAMB OF GOD: Ακύρωση συναυλίας από την Μαλαισιανή Κυβέρνηση

Οι Αμερικανοί έιχαν κλείσει μια εμφάνιση στην Kuala Lumpur, πρωτεύουσα της Μαλαισίας, για την 28η Σεπτεμβρίου, αλλά το καθεστώς είχε άλλη γνώμη.

Υπήρξαν ενστάσεις από το Τμήμα Ισλαμικής Ανάπτυξης για την επικείμενη εμφάνιση τους και το Υπουργείο Επικοινωνίας και Multimedia απόρριψε την αίτηση για αδειοδότηση του συγκεκριμένου μουσικού γεγονότος. Η αιτιολογία ήταν πως οι εμφανίσεις του συγκροτήματος έρχονται κόντρα στις θρησκευτικές ευαισθησίες και τις πολιτιστικές αξίες της Μαλαισίας.

Ο κιθαρίστας των Lamb of God, Mark Morton δήλωσε επί τούτου: “Είναι προφανές (και ολίγον απογοητευτικό) ότι ομάδες, κόμματα και δυνάμεις που θεωρούν πως προσβάλλονται από τη μουσική και τους στίχους μας, απλά έριξαν μια φευγαλέα ματιά στο υλικό μας για να αποφασίσουν. Θα θέλαμε όποιον προσβάλλεται από τη δουλειά μας να συζητήσει μαζί μας, όσον αφορούν στα πραγματικά κίνητρα πίσω από τη μουσική μας, ειδικά πρωτού προβεί σε συκοφαντίες βασισμένες σε υποθέσεις και ρηχές κακές ερμηνείες. Ειλικρινά, ζητάμε συγγνώμη από τους καταπληκτικούς οπαδούς μας στη Μαλαισία για την ακύρωση και ευχαριστούμε όσους μας υποστήριξαν”.

Φαίνεται πως η κακοτυχία των Lamb Of God δε λέει να σταματήσει.

115