POTERGEIST: “Swampires”

Αν ακούς metal, είσαι Έλληνας, και δεν έχεις υπόψη σου τους Potergeist, ίσως πρέπει να επισκεφτείς κάποιον ειδικό.

Αρκετά χρόνια στο κουρμπέτι, με άπειρα δυνατά live και πολύ καλά παιγμένη μουσική, βασισμένη στον Αμερικάνικο Νότο, περασμένη βέβαια από ένα Pantera φίλτρο. Ο Alex είναι ένας από τους πιο τσαμπουκαλεμένους frontmen στη χώρα και στα τύμπανα υπάρχει ένας ογκόλιθος, που ακούει στο όνομα Tolis Toleas.

Το “Swampires” είναι η τρίτη τους προσπάθεια, μετά τα “Southwards” (2007) και “Muddy Mermaids” (2012) και εξαρχής, φάνηκε πως θα είναι κάτι εξαιρετικό.

Αγκαλιασμένο από το εξώφυλλο του Angry Blue (Guns n Roses, Faith No More, Melvis κ.α.) και αγγιγμένο από την παραγωγή του David Castillo (Katatonia, Opeth, Amon Amarth κ.α.), με μια αστεία εισαγωγή και ένα εκπληκτικό τραγούδι αρχής, το ομώνυμο “Swampires”, το οποίο έχει ήδη και το video clip του.

Και η συνέχεια με το “Southern Crown” είναι εξίσου όμορφη και σε κάνει να διψάς για ακόμη περισσότερα. Οι κιθάρες παίζουν το παιχνίδι τους περίφημα και το μπάσο του Pluto βαδίζει όμορφα παρέα με τα τύμπανα του Tolea.

Οι συνθέσεις είναι μελετημένες και ξεσηκωτικές, με όμορφες κιθαριές σαν αυτές στο “Every Time I break” και το λίγο πιο ήρεμο “Loves Martyr”, είναι κάτι που δεν περίμενα να ακούσω και με ενθουσίασε ιδιαίτερα. Το ύπουλο και χαλαρό ξεκίνημα του και η μελωδία στην οποία πατάει ο Alex είναι ίσως, ότι καλύτερο υπάρχει στο album, δίνοντας αίσθηση Soundgarden.

Ένα ακόμα “ύποπτο” κομμάτι (“Rock Fairy”), σε ακόμα πιο ήρεμα νερά, με ψήνει ακόμα πιο πολύ στο να επενδύσω στο βινύλιο του “Swampires”, που κυκλοφορεί το Σεπτέμβριο από την B-otherside.

H ελπίδα (“Hope”) είναι πιο ζωντανή από ποτέ εδώ και οι Potergeist, με αυτό το τρίτο τους κατόρθωμα, δείχνουν και πάλι το πόσο σκληρά εργαζόμενοι είναι σήμερα, η ελληνική σκηνή, η οποία δεν έχει να ζηλέψει από αντίστοιχες του εξωτερικού.

Είναι μια από τις σημαντικότερες κυκλοφορίες της ελληνικής σκηνής και αξίζει όλα της τα λεφτά. Μπέσα λέμε!

Για αυτό, βγάλε το καλεντάρι σου, μάγκα μου, και σημείωσε ότι στις 4 Οκτωβρίου στο An Club, τα παιδαρέλια τούτα έχουν το live release του album, παρέα με Harsh Demise και Six For Nine.

652

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.