THE SAFETY FIRE: “Mouth of Swords”

Ήταν πέρυσι το Μάιο, όταν μόλις είχε ξεκινήσει η συνεργασία μου με το Rockway.gr, όταν μου ανατέθηκε να γράψω τη γνώμη μου για το “Grind The Ocean” των The Safety Fire.

Το album εκείνο ήταν ένα καλό δείγμα της ήρεμης πλευράς του progressive ήχου, που κάποιοι ονομάζουν djent. Ευχάριστο χωρίς να συγκλονίζει και έτσι είναι και ο διάδοχος του “Mouth of swords”.

Η παραγωγή και πάλι καλογυαλισμένη, όμορφες ιδέες ίσως, λίγο πιο κοντά σε mainstream ήχους, αφού τα μαθηματικά μέρη είναι ακόμα πιο απλουστευμένα και πιο περιοδικά τοποθετημένα, αλλά είναι κάτι που θα ευχαριστήσει τους ανθρώπους που το έχουν με αυτά τα πράγματα.

Όσοι γούσταραν το “Grind The Ocean”, δε θα απογοητευτούν από το “Mouth of swords”, αλλά όσο υπάρχει το νέο album των TesserAct, έχω την εντύπωση πως όλες οι άλλες προσπάθειες θα δυσκολευτούν να κάνουν αίσθηση.

Ένα χαλαρό 45-λεπτο, που θα σου κάνει καλή παρέα στο διάβασμα κάποιου βιβλίου, αλλά δεν είμαι σίγουρος, πως θα το θυμάσαι για πολύ καιρό.

Αν και είναι καλοί μουσικοί, κατά τη γνώμη μου, τους λείπει εκείνο το τσαφ, που θα κάνει το πληκτρολόγιο μου να γράφει αυτόματα.

470

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.