AUTOPSY: “The Headless Ritual”

Είσαι νεκρός και δεν το ξέρεις.

Αυτή είναι η αυτοψία του κρύου σου πτώματος που θα επιβεβαιώσει την αιτία θανάτου. Οξεία Death-ίτιδα!

Οι Καλιφορνέζοι αφού έπεσαν σε 16χρονη νάρκη ξύπνησαν το 2011 επιτιθέμενοι με το “Macabre Eternal” και γέμισαν άδειες κάσες εκεί που κανείς δεν το περίμενε. 2 χρόνια μετά από αυτό επιστρέφουν με το δεύτερο album της νέας τους ζωής, “The Headless Ritual”.

Παλαιάς κοπής death metal που ρέπει προς τη thrashίλα και είναι κάτι που θα έκανε τους φίλους των Entombed, αλλά και των Obituary χαρούμενους.

Το κομμάτι που ανοίγει το πόνημα αυτό, με τίτλο “Slaughter at beast house” μέσα σε 6 λεπτά, περνάει από το death and roll, σε αργά βήματα doom, καταλήγοντας σε Brutal ξέσπασμα. Το καλό με το εγχείρημα αναγέννησης των Autopsy είναι πως πέρα από τον μπασίστα, Joe Trevisano, όλοι οι άλλοι είναι εξαρχής ο κορμός του κακορίζικου αυτού γέρικου πεύκου.
Death metal απλό και χωρίς φιοριτούρες που θα ικανοποιήσει πλήρως τους παρδοσιακούς του είδους που νοστάλγησαν τις εποχές του “Cause of Death” των Obituary και τις καλές εποχές των Pestilence και των Entombed.

Τραγούδια σαν το “She is a funeral” με κάνουν να χτυπώ τα φανταστικά μου τύμπανα και να γρυλίζω, όπως άλλωστε κάνει και ο drummer/vocalist, Chris Reifert. Και το εξώφυλλο προσθέτει λίγο ακόμα, στην cultίλα της υπόθεσης, αφού περιγράφει ακριβώς τη  μουσική.

Βαριά και έντονη που κάνει το δέρμα στο πρόσωπο σου να αποσυντίθεται.

Όμορφα και δυνατά riff και φωνητικά “βγάζω-άντερο-από-μύτη” και νιώθω πάλι 15 χρονών να ζωγραφίζω στο γυμνασιακό μου θρανίο το λογότυπο τους.
Χαιρετίζω την επιστροφή τους και στέλνω μήνυμα στους απανταχού deathsters να τους στηρίξουν. Ξέρουν οι τύποι!

587

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2150 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.