WITHIN TEMPTATION: "An Acoustic Night At The Theatre"

Δυο χρόνια μετά την κυκλοφορία της τελευταίας studio δουλειάς τους (The Heart Of Everything) και ένα χρόνο μετά το live “Black Symphony” οι Ολλανδοί Within Temptation επιστρέφουν με τη νέα τους κυκλοφορία. Όπως γίνεται φανερό και από τον τίτλο (An Acoustic Night At The Theatre) έχουμε να κάνουμε με ένα δίσκο, ο οποίος περιέχει ακουστικές εκτελέσεις κομματιών του συγκροτήματος.


Ο δίσκος ηχογραφήθηκε ζωντανά στις 30 Νοεμβρίου 2008, στα πλαίσια της “Theatre Tour” πραγματοποίησαν πέρυσι το Νοέμβρη. Περιέχεται επίσης και ένα νέο studio κομμάτι με τίτλο “Utopia”, στο οποίο συμμετέχει ο Chris Jones, το video-clip του οποίου μάλλον θα έχετε ήδη δει.
Τέτοιου είδους εγχειρήματα εκτός από ενδιαφέροντα είναι και εξαιρετικά δύσκολα και επικίνδυνα. Η αφαίρεση του “ηλεκτρισμού” από ένα κομμάτι μπορεί είτε να φανερώσει μια άλλη πλευρά του, είτε να αποδείξει ότι πρόκειται για μια αδύναμη σύνθεση, οι ατέλειες της οποίας καταφέρνουν και κρύβονται πίσω από τον όγκο των ηλεκτρικών οργάνων.
Δε νομίζω ότι χρειάζεται να αναφέρουμε ότι οι Within Temptation ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, καθώς ανέκαθεν είχαν προσεγμένες και καλοδουλεμένες συνθέσεις.
Πρέπει επίσης να προσθέσουμε ότι στη συγκεκριμένη προσπάθεια οι Within Temptation δεν ήταν μόνοι τους, καθώς συμμετέχουν οι Anneke van Giersbergen(στο Somewhere) αλλά και ο Keith Caputo(στο What Have You Done).
Το “An Acoustic Night At The Theatre” αποτελεί μια ενδιαφέρουσα κυκλοφορία, η οποία θα αρέσει στους οπαδούς της μπάντας, ενώ είναι και μια καλή πρώτη επαφή για κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί με τις προηγούμενες δουλειές του σχήματος.


Καρβούνης Δημήτρης

456