OVERLAND: "Diamond Dealer"

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι πραγματικά είναι πάθος για σας; Και πόσο εύκολα θα μπορούσατε να το αναγνωρίσετε ακούγοντας κάποιον καλλιτέχνη να συνθέτει, να τραγουδάει, να παίζει;

Οι απορίες σχετικές με την καινούργια δουλειά του πολύ γνωστού από τους FM Steve Overland, που για άλλη μια φορά έχει διχάσει τις γνώμες σχετικά με την αισθαντικότητα της φωνής του. Είχα μια διαφωνία πριν από λίγα λεπτά με έναν φίλο και συνάδελφο σχετικά με το αν η φωνή του κ. Overlandείναι ίσως η πιο γεμάτη πάθος φωνή που έβγαλε ποτέ το Ενωμένο Βασίλειο (δική μου γνώμη) ή απλά μια ακόμα δυνατή, εκφραστική φωνή από τις πολλές (δική του). Το συμπέρασμα που έβγαλα απ’ αυτή τη διαφωνία είναι ότι το πάθος (όπως και κάθε τι άλλο) σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον καθένα. Αυτός προφανώς είναι και ο λόγος που δεν επιλέγουμε να ακούμε όλοι τα ίδια τραγούδια ή ακόμα και τα ίδια είδη μουσικής. Γιατί η ακρόαση της μουσικής, όπως φυσικά και η δημιουργία της, έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του καθένα μας αλλά και με τα ξεχωριστά βιώματά μας.

Τα γεγονότα τώρα:

Το Diamond dealerείναι το δεύτερο άλμπουμ του Steve Overland που έγραψε μαζί με τον κ. Tor Talle (NORTHERN LIGHT)και το οποίο ηχογραφήθηκε καθ’ ολοκληρίαν με τη βοήθεια σκανδιναβών μουσικών. Περιέχει 12 τραγούδια καθαρού melodic rock, που αν και δεν έχουν τα πιασάρικα ρεφρέν των FMκαταφέρνουν σε κάθε μία από τις ακροάσεις τους να βάλουν ένα ακόμα λιθαράκι σ’ αυτό που όλοι οι “μυημένοι” θα ονομάζαμε κλασικό AOR καταφύγιο.

Lineup:

Steve Overland (κύρια και βοηθητικά φωνητικά),
Tor Talle (παραγωγός, κύριες και ρυθμικές κιθάρες, πλήκτρα),
Martin Kronlund (κύριες και ρυθμικές κιθάρες),
Henrik Thomsen (μπάσο),
Imre Daun (ντραμς),
Egil Orvedal (πλήκτρα, πιάνο)

Tracklist:

1- Train Train
2- You Lift me up
3- Where is The Love
4- Brave New World
5- Roll Back The Years
6- City Of Dreams
7- I am Still Breathing
8- Rise
9- Hearts Donʼt Lie
10- After the Storm
11- Bring Me Water
12- Coming Home

Σοφία Ρεντούμη

363