DEVILLE: “Hydra”

Όταν πατάς το κουμπί και σου σκάει μπούφλα επί τόπου, φαντάζεσαι πως κάτι καλό έρχεται.

Έτσι, με κλωτσιά στα απ’ αυτά ξεκινάει το album των Deville, “Hydra” που κυκλοφορεί μέσω της εξαιρετικής Small Stone Recordings.

Η κλωτσιά έχει τίτλο “Lava” και ρέει καυτή πάνω από τη δροσερή σου σάρκα, λιώνοντας τη και κάνοντας σε να ζητάς οίκτο.

Δυνατό heavy rock με stoner ορίζοντες με τους Queens of The Stone Age να φαντάζουν μια από τις μεγάλες τους επιρροές, οι τέσσερις γκρίνγκος από το Μάλμοε της Σουηδίας έρχονται με το τρίτο τους album να μας σηκώσουν από τις καρέκλες μας.

Το πνεύμα του Chris Cornell και των Soundgarden είναι επίσης πολύ εμφανές κυρίως σε τραγούδια όπως το “In Vain”, που δίνει τη θέση του σε ένα υπέροχο κομμάτι με τίτλο “The Knife”. Βαριές κιθάρες, τσαμπουκαλίδικα ρυθμικά μέρη και ένας τραγουδιστής που είναι εκεί που πρέπει όπως πρέπει.

Η παραγωγή έγινε από την ίδια την μπάντα, με κονσολάρχη των τυμπανιστή Markus Nilsson, κάτι που αποδεικνύει πώς οι Deville ξέρουν τι ακριβώς ζητούν.

Η φανταστική μελωδία που εισάγει το “Over The Edge”, ώσπου η φωνή του Andreas Bengtsson έρθει και την ολοκληρώσει είναι κάτι το τέλειο.

Πιασάρικα riffs σε ένα σύνολο που πάει και έρχεται μεταξύ του λεγόμενου grunge, περνώντας από το alternative metal για να σκάσει με μανία μετεωρίτη στην έρημο στην οποία ίδρωσαν οι Kyuss.

Ένα ακόμα καλό πράγμα από τη Small Stone Recordings, που έχει βαλθεί να εδραιωθεί σε κάθε καλό μου playlist!

490

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2117 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.