ULYSSES: “Kill You Again”

Ναι, ήδη από τον τίτλο ψήνεσαι, μιας και το ‘χεις σκεφτεί ουκ ολίγες φορές για έναν ή περισσότερους ανθρώπους!

Ulysses (ελληνιστί Οδυσσέας), κουαρτέτο, classic rock επιλογές στον ήχο, δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά, τιτλοφορούμενη “Kill You Again” (and again, and again, and again θα προσθέσω εγώ), που έρχεται τον Μάιο, δύο περίπου χρόνια μετά την πρώτη τους κυκλοφορία και περνώντας από Συμπληγάδες και Λαιστρυγόνες αναζητούν την Ιθάκη τους στο μουσικό στερέωμα.

Το αποτελούμενο από 12 κομμάτια album, ξεκινά δυναμικά με το “Mrs Drawnel” και έχει ήδη προσδώσει το στίγμα του. Δυνατές κιθάρες, πιασάρικα ριφάκια, γεμάτα φωνητικά, προσμίξεις από τα τέλη των ‘60s έως και τα ‘80s ευδιάκριτα, classic rock, σε συνδυασμό με pop μαρμαρυγές  και glam εκλάμψεις. “Orange and Mary” και πειραματισμοί εγκιβωτίζοντας latin ρυθμούς. Το ομώνυμο “Kill You Again” γράφεται ως ένα δυνάμει soundtrack ταινίας του Bond (η εποχή του Moore ως 007, φαίνεται να αποτελεί και τα χρόνια από τα οποία εμπνέεται και είναι εμποτισμένο το πόνημα) στο οποίο συνδυάζουν και ένα μικρό reggae διάλλειμα και μετά μία μάχη μεταξύ samples, φωνητικών και  ένα παράδοξο κλείσιμο με strings (ελπίζω η τεστοστερόνη να μην οδηγήσει σε εσφαλμένα συμπεράσματα) …Ok! Let’s move on! To “April Showers”, το οποίο αποτελεί και τον πρώτο επίσημο προάγγελο, πληροί τις προϋποθέσεις να γίνει hitακι, απλό, ελαφρύ, “χαρούμενο” και κατά προσέγγιση, στο ίδιο μοτίβο κινείται και όλος ο δίσκος.

Ως overall, ένα  album με δυνατούς ρυθμούς (αν αναζητάτε μπαλάντες, δε θα τις βρείτε εδώ), γραμμένο με εμπορική βλέψη αλλά χωρίς να μπορώ να πω με σιγουριά αν προσφέρει κάτι νέο, αφού οι βασικές συνθέσεις δεν παρέχουν τα “σκιρτήματα” της πρωτοτυπίας  αφενός και οι διάφοροι πειραματισμοί που επιχειρούνται δε μοιάζουν να έχουν ενσωματωθεί στο υπόλοιπο υλικό και σε ένα βαθμό ξενίζουν αντί να εντυπωσιάζουν. Φυσικά, όντας μία νέα μπάντα, η οποία ακόμα αναζητά τον χαρακτήρα της, έχει προοπτικές. Πλην στα samples που εμφανίζονται  παντού και συχνά, από κόρνες έως μίζες και πουλάκια που κελαηδούν, αστραπόβροντα και ό,τι άλλο βάλει ο νους. Η παραγωγή επίσης δεν είναι αρκούντως ικανοποιητική.

510

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.