SPITFIRE: “Devil's Dance”

Όχι, δεν πρόκειται για τον νέο δίσκο των συμπατριωτών μας heavy metallers, αλλά ομότιτλο τρίο από τη Γερμανία, που μας παρουσιάζει εδώ το ντεμπούτο full length album του, “Devil’s Dance”.

Μεταλλικό punk ‘n’ roll, που μπαίνει με τσαμπουκά και θυμίζει συγκροτήματα, όπως τους Νορβηγούς The Carburetors, που αν και έχουν full ενέργεια στη μουσική τους, δεν καταφέρνουν να μας τινάξουν τις κάλτσες (κλεμμένο από το συνάδελφο Γιώργο Τσιούρη), αν και μελωδίες σαν το “City of the Sinners” είναι κάτι που σε παρασέρνει να τραγουδήσεις..

Όσο και να προσπαθούν να αυτοανακυρηχθούν βασιλιάδες του rock ‘n’ roll (“Kings of Rock ‘n’ Roll”), χρειάζονται δυνατότερες και πιο γεμάτες συνθέσεις για να επιβεβαιώσω εγώ τον άδειο μέχρι τώρα χαρακτηρισμό.

Φήμες λένε ότι είναι εκρηκτικοί ζωντανά, αλλά δισκογραφικά δεν με κράτησαν όσο θα έπρεπε για να μου δώσουν συγγραφική ώθηση.

Βέβαια, είναι το πρώτο τους μεγάλο βήμα και θα τους δώσουμε μία ακόμα ευκαιρία να μας πείσουν.

Μέχρι τότε, η μουσική τους θα μπει πολύ βαθιά στο εγκεφαλικό μου ντουλάπι, περιμένοντας κάποιο μελλοντικό ηλεκτροσόκ να ξυπνήσει τις όποιες κοιμισμένες μου αισθήσεις!

528

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.