VERDICT DENIED: "Condamned"

Οι Verdict Denied είναι ένα συγκρότημα, το οποίο ενώ έχει πάνω από 15 χρόνια ιστορίας, μόλις τώρα καταφέρνει να κυκλοφορήσει την πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά (με τίτλο “Condamned”).

Η μουσική του συγκροτήματος μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως τεχνικό thrash, με έντονες επιρροές από τη σκηνή του bay area (όσοι ακούν thrash γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό). Η τεχνική κατάρτιση των μελών της μπάντας, που είναι σε υψηλά επίπεδα, τους βοηθάει να συνθέτουν τραγούδια γρήγορα και επιθετικά, τα οποία καταφέρνουν και κρατούν το ενδιαφέρον το ακροατή αμείωτο καθ’ όλη τη διάρκεια του δίσκου.

Το γεγονός ότι ο ίδιος Jeff Waters (κιθαρίστας, κατά καιρούς τραγουδιστής και γενικά ο mane-man των Annihilator) άκουσε κάποια αρχικά mixes αυτού του δίσκου και προθυμοποιήθηκε να κάνει την τελική μίξη και το mastering του δίσκου νομίζω ότι λέει πολλά.

Η κυκλοφορία αυτή έρχεται σε μια περίοδο, στην οποία το thrash αρχίζει να ξανακερδίζει την προσοχή του metal κοινού, και βάζει για τα καλά τους Verdict Denied στο παιχνίδι

.Συνολικά πρόκειται μια κυκλοφορία που πραγματικά δε θα αφήσει κανέναν οπαδό του συγκεκριμένου είδους ανικανοποίητο.

Δημήτρης Καρβούνης

473