FAREWELL TO ARMS: “Perceptions”

Ντεμπούτο για τους Γερμανούς Farewell To Arms με τον τίτλο “Perceptions”. Πρόκειται για μελωδικό metalcore με κάποια πιο prog wannabe στοιχεία και μερικές brutal εξάρσεις.

Δύσκολα θα βρω κάποιον λόγο για να σας πείσω να ασχοληθείτε με αυτή τη δουλεία. Χαίρομαι που μπορώ να προλάβω κάποιον από το να κάνει τον κόπο να ακούσει ή ακόμα χειρότερα αγοράσει αυτόν τον δίσκο και να απογοητευτεί.

Καταρχάς σου δίνουν την εντύπωση ότι δεν ξέρουν τι θέλουν να παίξουν, τι θέλουν να πουν. Αν τυχόν ξέρουν το έχουν μπλέξει τόσο πολύ που απλά δεν βγαίνει κανένα νόημα. Δεύτερον, είναι τόσο αδιάφορα και ρηχά τα riffs που και εκατό φορές να τον ακούσεις τον δίσκο δεν θα σου μείνει τίποτα στο τέλος. Άντε για να μην είμαι τόσο κατηγορηματικός, στο “Rejected” υπάρχουν όμορφες στιγμές και το καθιστούν με διαφορά από τα υπόλοιπα το πιο αξιοπρεπές κομμάτι του δίσκου. Τρίτον, τα φωνητικά είναι τόσο επίπεδα και μονότονα και  το μόνο που καταφέρνουν είναι να μεγαλώνουν τον βαθμό της ανίας.

Αυτά αρκούν νομίζω για να καταλάβετε ότι δεν υπάρχει λόγος να δώσετε περισσότερο σημασία στους Farewell To Arms και το “Perceptions”. Ούτε η καλή παραγωγή ούτε και το γεγονός ότι παικτικά ο καθένας ξεχωριστά το κατέχει το όργανό του νομίζω ότι σώζουν την κατάσταση.

Αξίζει στην τελική για μια καλή παραγωγή και για ένα μόνο αξιοπρεπές κομμάτι να ασχοληθεί κάποιος με μια δουλειά; Νομίζω πως όχι και προτείνω να προσπεράσετε αυτή την κυκλοφορία και να βρείτε κάτι αξιόλογο που έχει κάτι να πει και που θα ικανοποιήσει ευχάριστα τα απαιτητικά αυτιά σας.

381

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.