ASHES YOU LEAVE: “The Cure for Happiness”

Ashes you leave. Η female-fronted μπάντα από την Κροατία, η οποία παρότι δεν έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό, μετράει ήδη πέντε άλμπουμ και πάνω από δεκαπέντε χρόνια στο χώρο.

Η έκτη τους κυκλοφορία με τίτλο “The cure for Happiness” αν και παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον δε νομίζω ότι καταφέρνει να ξεφύγει από την πεπατημένη των περισσοτέρων συγκροτημάτων του είδους, δηλαδή βάζουμε στη μουσική μας περισσότερα ή λιγότερα στοιχεία από τη μουσική των ήδη επιτυχημένων. Οι Κροάτες, λοιπόν, έχουν “εκμεταλλευτεί” τους Theater of Tragedy, Within Temptation, ίσως και τους Sirenia.

Σε γενικές γραμμές πρόκειται για έναν αρκετά συμπαθητικό δίσκο, με πολύ καλή παραγωγή. Ατμοσφαιρικό goth/doom metal, με καλά γυναικεία και brutal φωνητικά, solos τα οποία αν και είναι καλά, δεν μπορούν εύκολα να “κολλήσουν” στον ακροατή, και τελικά μένει μια αίσθηση του “το ‘χω ξαναδεί”.

Αν και η μπάντα δείχνει ότι έχει δυνατότητες, προς το παρόν μάλλον της λείπει ο ίδιος χαρακτήρας – βέβαια, ίσως αυτό να οφείλεται και στις πολλές αλλαγές στο line-up. Το θέμα είναι ότι ενώ από τη μουσική τους φαίνεται ότι μπορούν να ξεχωρίσουν, παραμένουν σε κάποια τετριμμένα πλαίσια με αποτέλεσμα να είναι η μπάντα που σίγουρα θα περάσεις καλά ακούγοντάς την κάπου, αλλά δεν είναι και απόλυτο ότι θα την ψάξεις περισσότερο – ή αλλιώς, το support που ενώ σ’ αρέσει, μόλις βγουν οι headliners ξεχνιέται.

Αξίζει να πέσει ένα ακουσματάκι στα “Meant to Stray” και “Summer’s End”.

463