DIRT: “Rock 'n' Roll Accident”

Southern Groove Metal γράφει το δελτίο τύπου της Massacre Records. Διάνα θα έλεγα στην περιγραφεί γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με εξώγαμα παιδιά των Pantera. Ειδικά, ο τραγουδιστής των Γερμανών Dirt, Sven Saklikowski ακούγεται σε σημεία λες και έχει μπει ο Anselmo μέσα του.

Δεύτερη κυκλοφορία για τους Dirt, με τίτλο ”Rock ‘n’ roll accident”, μετά το “Suicide Blues” του 2009. Στην πρώτη ακρόαση δεν εντυπωσιάστηκα καθόλου, αλλά κάτι μέσα μου, μου έλεγε να τους δώσω μια ακόμη ευκαιρία. Ακολούθησα το ένστικτό μου και τελικώς πέρασα υπέροχα για 46 λεπτά.

Το πνεύμα των Pantera είναι αυτό που επικρατεί, αλλά διακρίνει κανείς και στοιχεία πιο sleazy αλητείας, τύπου Motley Crue και εντέλει είναι ένα album, που απευθύνεται σε πολύ κόσμο λόγω διάφορων επιρροών από blues και southern και από AOR μέχρι Sludge.

Εκεί που μπαίνει βαριά και ασήκωτα με το “Seven days” καταλήγει στο προτελευταίο “One step away”, που είναι μια όμορφη ηλεκτρική μπαλάντα με το πιάνο στο Background και τα κιθαριστικά solo που θυμίζουν κάτι από Poison.

Στο κύκνειο άσμα του album βρίσκεται το “Nice to see you again”, που ξεκινάει με hammond και έχει πολύ όμορφο μπάσο κατά τη διάρκεια του.

Ως καλύτερο ξεχώρισα το χιτάκι “Fast Lane”, που με το κολλητικό του Panterικό ρυθμό, θα με κάνει να το παίξω και ραδιοφωνικά!

Μπορεί να μην εντυπωσιάστηκα, αλλά με άφησε χαρούμενο στο τέλος και θέλω να επιδιώξω να ακούσω και το πρώτο τους δισκάκι!

426

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.