MAMMOTH MAMMOTH: “Vol.III: Hell's Likely”

Μην μπερδευτείτε με τους Σουηδούς, Mammoth Volume, οι Mammoth Mammoth είναι από την Αυστραλία και σπέρνουν. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιούν δύο φορές για το όνομα τους τον υπερμεγέθη προϊστορικό ζώο, έτσι ώστε ο ακροατής να προετοιμαστεί για το τι θα γίνει όταν αυτό το δισκάκι θα μπει στον αναπαραγωγέα συμπαγών δίσκων του.

“Hell’s Likely” τραγουδάει ο Mickey Tucker στην έναρξη. Και εκεί θα πάμε χορεύοντας στον ογκώδη ήχο τους. This is fuckin’ ROCK ‘N’ ROLL!

Ότι αγαπήσαμε βρίσκεται στο όμορφο μείγμα τους. Η μαγκιά των Motorhead, η ροκενρολιά των AC/DC, η αρχοντιά των Thin Lizzy, η ανάσα των Black Sabbath, η σκόνη των Kyuss και Fu Manchu και κάτι από Hookers να αιωρείται.

Ευθύ, καλοπαιγμένο και τσαμπουκαλίδικο rock, από μια χώρα που μας έχει δώσει μπάντες σαν τους Wolfmother και τους Datsuns, και με τέτοιες κυκλοφορίες θυμίζουν ότι το rock ‘n’ roll δεν πεθαίνει, ρε κουφάλες!

Τώρα που το σκέφτομαι, οι Gluecifer είναι αυτό που θα άρμοζε για να πλασάρετε σε κάποιο festival list δίπλα σε αυτούς, τους εκπληκτικούς Αυστραλούς, με το τιτάνιο όνομα MAMMOTH MAMMOTH.

Μπαίνοντας σφήνα στα καλύτερα της χρονιάς και δίνοντας μου αυτό που περίμενα να πάρω από τους Graveyard, περιέχει δυναμίτες σα τα “Go” και “Bare Bones” και όποιος δεν αντέχει μπορεί να ακούσει Justin Bieber.

Το μέσα του δίσκου είναι το ίδιο ερεθιστικό με το έξω του, όπου μία γυμνή νεανίδα ποζάρει και μας σηκώνει την αδρεναλίνη στα ύψη. “(Upallnight) Demons to fight” και πιο γαμάτος πεθαίνεις. Να τους θυμάστε τους τύπους γιατί με τέτοια δουλειά, θα απασχολήσουν και τον ίδιο τον διάβολο, που θα σταματήσει να καψαλίζει αμαρτωλούς για να πάει να τους δει ζωντανά.

Θέλω να κλείσω τα μάτια μου και να πατήσω το repeat. Νομίζω ότι είμαι σε κάποιο τζιπ και περνάω με φόρα μέσα από αφρικανικούς αμμόλοφους, χωρίς να λογαριάζω τα σκουλήκια του Dune, που παραμονεύουν.

“Sitting pretty” και περνάνε από το μυαλό μου ακόμα και οι Supersuckers, έχω να καβλώσω τόσο από το ντεμπούτο των Atomic Bitchwax, μάγκες!

Μου αρέσει τόσο αυτό που ακούω που νομίζω ότι θα ξεπεράσω τα όρια της αρθρογραφίας και θα περάσω στη σφαίρα του φανταστικού με τη βοήθεια του “I want it too”, που ξεκινάει με τέτοια ριφάρα που μου καίει τα μυαλά.

ΝΑ ΚΛΑΨΩ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ! Θα κάνω δωρεά το ένα μου νεφρό σε όποιον τους φέρει για Live και θα κάνω stage diving πάνω σε καρφιά φακίρη, διάολε!

Δεν περιγράφω άλλο…είναι σαν ξαναζώ την κεφαλιά του Χαριστέα σε εκείνον τον τελικό! Όποιος δεν το αγοράσει, θα θεωρηθεί προδότης και θα εκτελεστεί χωρίς δεύτερη κουβέντα!

BIGGER THAN JESUS, LOUDER THAN HELL!

602

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.