AXEHAMMER: “Lord of The Realm”

Αυτό το διαμαντάκι γνήσιου και ανόθευτου Αμερικανικού heavy power metal μας δίνει την δυνατότητα να αποκτήσουμε, μέσα από την επανακυκλοφορία του, η εγχώρια No Remorse records.

Το album, αν και ηχογραφήθηκε κατά την δεκαετία του 80 δεν κατάφερε να κυκλοφορήσει μέχρι το 1998 (!) που το έβγαλε η Sentinel Steel (Us).

Σε αυτές τις 500 κόπιες βινυλίου, που ήδη κυκλοφορούν, η πρέσα έχει αποτυπώσει στα αυλάκια ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα Us metal. Παιγμένο με ψυχή προκαλεί ρίγη και ψυχική ανάταση, πράγματα αυτονόητα (τότε) για το είδος. Με φωνή (Bill Ramp) και κιθάρα (Jerry Watt) που παραπέμπουν στους Omen και ένα δυναμικό ρυθμικό μέρος (Joe Aghassi-drums, Kit Karlson– bass) δεν αφήνουν πολλά περιθώρια σκέψης αλλά προσφέρουν απλόχερα ατέλειωτες ώρες ανελέητου headbanging.

Τα πρώτα 5 κομμάτια αποτελούν το “Lord Of The Realms” ep ενώ από το ‘98 είχαν προστεθεί ένα ραδιοφωνικό διαφημιστικό σποτ για ένα live show των Axehammer (μαζί με Agent Steel, Mange, και Wanted Breed) και δυο ακόμη κομμάτια, τα “Wings Of Fire” και “Sword And Shield” (με τον Mark Sky στα drums). Στην κυκλοφορία της No Remorse έχει προστεθεί και μια εκτέλεση του “Axehammer” από το 1984. Παράλληλα οι Axehammer έχουν επαναδραστηριοποιηθεί και κυκλοφορούν το νέο τους album “Marching On” (Pure Steel records).

544