SATAN: “Earth Infernal”

ALBUM

Είδος: New Wave Of British Heavy Metal
Δισκογραφική Εταιρεία: Metal Blade Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 1 Απριλίου 2022

Πείτε μου ποιος δεν χτυπήθηκε ακούγοντας το “Break Free” ή το Trial by Fire” και ποιος δεν ένιωσε την ηδονή του “Key To Oblivion” των βρετανών βετεράνων Satan… και ποιος δεν ξεκίνησε το ταξίδι του στον χώρο του Heavy Metal μη γνωρίζοντας την ύπαρξη των “Court In The Act” και “Suspended Sentence” του 1983 και 1987 αντίστοιχα.

On April fool’s day ή κοινώς την πρωταπριλιά, θα είναι σαν ψέμα δηλαδή, θα κυκλοφορήσει η έκτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά των θρύλων του N.W.O.B.H.M. και με αυτά που άκουσα, σίγουρα θα συναρπάσει κόσμο και κοσμάκη. Μια δουλειά μετά από 4 ολόκληρα χρόνια και μάλιστα τα 2 που είναι όλος ο πλανήτης “παγωμένος” από την πανδημία. Μια δουλειά που επηρεάστηκε συνθετικά και από την πανδημία, αλλά τα μέλη της, περισσότερο επηρεάστηκαν από την αναθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή.

Σε δισκογραφική ανάλυση έχουμε τον κλασικό φυσικό ήχο των Satan, μια ταυτότητα αναγνωρίσιμη πλέον έπειτα από 40 χρόνια φυσικής παρουσίας, συνθετικά όμως, η ωρίσμανση ακούγεται ξεκάθαρα στην μουσική τους. Τα lead riffs δεν λείπουν από πουθενά και όλα τους οδηγούν σε αυτό το ωραίο break που σου δίνει ώθηση να σπάσεις τον σβέρκο σου με τις ταχύτητες που ανεβάζουν. Ναι, μιλάω για αυτό το “ξεκάθαρα” ηδωνικό heavy metal που μάθαμε από μικροί. Αυτό που κοπανιέσαι δίχως αύριο και το ακολουθούν τρελαμένα solo και γρήγορες κιθάρες.

Τα μέλη είναι τα ίδια και απαράλλαχτα, η συνταγή είναι ίδια με τον πρώτο τους δίσκο και η επιτυχία είναι δεδομένη. Η πεντάδα Ross, Tippins, Ramsey, English, Taylor φαντάζει πιο ακμαία από ποτέ και γεμάτη έμπνευση που θα μπορούσε να έχει 18χρονος. Σου πετάνε στα μούτρα την καινούργια τους δουλειά και σε στέλνουν για αγγλικό τσάι με έναν κύβο ζάχαρη.

Για όποιον θέλει να νιώσει τι θα πει heavy metal καλό θα είναι να μην αγνοήσει αυτήν την κυκλοφορία και να την εντάξει στην δισκοθήκη του, διότι μπαίνει σίγουρα και στα Top για το 2022… από τώρα.

Fb page: https://www.facebook.com/officialsatanpage
Bandcamp: https://satanuk.bandcamp.com/
YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCB76JFO2Tt3SeuYjzpelKdw

699

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.