OBLITERATIONS: “Poison Everything”

Los Angeles! Μία από τις σημαντικότερες πόλεις στην ιστορία του hardcore punk. Δε θα το αναλύσω πολύ, μιας που μέσω Google μπορείτε να βρείτε πολλές ιστορίες, αλλά θα αναφέρω μόνο το όνομα Black Flag.

Από εκείνη την πόλη έρχονται οι Obliterations και σίγουρα αγαπούν τους Black Flag.

Ο ήχος τους όμως, είναι πιο άγριος βαθιά χωμένος στο crust και με φωνητικά, θυμωμένα και σκισμένα.

Στο πρώτο “Mind Ain’t Right” μαγνητίζονται εύκολα φίλοι των Wolfbrigade και των Casualties παράλληλα, ενώ οι πιο μεταλλικοί θα αναγνωρίσουν φόρμες Motorhead στο “The One That Got Away” (εξάλλου οι αγάπη του Lemmy στο Punk είναι γνωστή) και Venom στο “The Narcissist” (τα κάνω λίγο νιανιά για να μην κουράζω με ιστορικά στοιχεία).

Το ομώνυμο (ένα από τα δύο που ξεπερνούν τα τρία λεπτά) δείχνει πως τα πάνε καλά και σε πιο αργές ταχύτητες, τις οποίες αποδίδουν στην επιρροή που έχουν ασκήσει πάνω τους οι Black Sabbath, ενώ το “Shame” μου θυμίζει αυτό που κάνουν με τη μουσική τους οι Νορβηγοί Kvelertak.

Αυστηρώς μικρά σε διάρκεια κομμάτια, σε ένα σύνολο 28 λεπτών, αποτελούμενο από 13 τεμάχια.

Ντεμπούτο album από τους 4 Καλιφορνέζους και κάνει αυτό που πρέπει. Σου αποσπά την προσοχή και έτσι, θα θυμάσαι και το καταστροφικό όνομα τους.

972

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.