GOD SEED: “I Begin”

Στον κόσμο του black metal η προσωπικότητα Gaahl είναι ευρέως… ακολουθούμενη.

Ο ίδιος με τον King Ov Hell αποχώρησαν πριν από λίγα χρόνια από τους Gorgoroth χάνοντας δικαστικώς κάθε δικαίωμα απάνω τους. Έτσι τώρα συνεργάζονται κάτω από το όνομα God Seed, δουλεύοντας για το “I Begin” από το 2008.

Το όνομα God Seed προέρχεται από το ομώνυμο κομμάτι στον Gorgoroth δίσκο “Ad Majorem Sathanas Gloriam”. Σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τη πρώην μπάντα των Gaahl και King, το “I Begin” είναι κατώτερης ποιότητας δουλειά. Παρόλα αυτά, οι δύο μουσικοί προτιμούν να κοιτάζουν τους God Seed σαν μια νέα αρχή παρά σαν εργαλείο ανταγωνισμού με τους Gorgoroth. Έτσι δεν έχει και πάρα πολύ σημασία η σύγκριση μεταξύ των δύο σχημάτων.

Στο ντεμπούτο του νέου αυτού συγκροτήματος λοιπόν συγκεντρώνεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την ανάμειξη και μόνο των Gaahl και King. Οι δυό τους αναζήτησαν και βρήκαν άλλους τέσσερις μουσικούς για να ολοκληρώσουν τη δουλειά. Ένας απ’ αυτούς είναι ο Geir Bratland, touring μέλος των Dimmu Borgir.

Τι έκαναν λοιπόν με το “I Begin”Gaahl φωνητικά που τελικά, εκ του ασφαλούς, παράγουν κάτι standard καλό. Ο ρόλος των keyboards, αν και περιορισμένος, δίνει έναν τόνο horror soundtrack στο ντεμπούτο των God Seed. Το οποίο ντεμπούτο, έχοντας μια αξιοπρεπή παραγωγή, θα μπει αυτόματα στις συλλογές των οπαδών GaahlKing χωρίς να ακολουθεί απογοήτευση.

583