Ava Inferi, 3Fold Pain, Beyond Perception (13/10/12) Six Dogs

Η προσέλευση στο 6 D.O.G.S τη βραδιά της εμφάνισης της νέας μπάντας του Rune Eriksen ήταν ιδιαίτερα περιορισμένη μέχρι και την εμφάνιση σχεδόν του ίδιου του συγκροτήματος. Η έναρξη μετατέθηκε κι από τις 21:00, που ήταν και το προβλεπόμενο, πραγματοποιήθηκε αρκετά μετά τις 22:15. Αφού όμως το event ξεκίνησε, όλα συνέχισαν με σχετικά καλό προγραμματισμό.

Πρώτοι οι Beyond Perception, μια ιδιαίτερη heavy metal μπάντα με progressive αλλά και… aggressive ήχους, έπαιξαν μπροστά σε ένα μικρό αλλά απ’ ότι αποδείχτηκε ευπρόσδεκτο κοινό ορισμένα από τα τραγούδια τους. Το ντεμπούτο τους έγινε καλοδεχούμενο ακόμα και στο εξωτερικό οπότε και η ποιότητα του υλικού που μας παρουσίασαν ήταν τουλάχιστον καλή. Με δυνατές κιθάρες και αρκετά καλό ήχο, το τετραμελές σχήμα φάνηκε πολλά υποσχόμενο στο μέλλον και σίγουρα ένα ενδεχόμενο support τους σε κάποια μελλοντική συναυλία μεγάλου συγκροτήματος θα κάνει τη βραδιά δελεαστική.

Πολύ λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκαν οι 3Fold Pain, μια απ’ τις νεότερες Ελληνικές μπάντες που τραβάνε τη προσοχή. Ο ήχος τους, πιο μελωδικός και πιο alternative (metal), έδωσε έναν διαφορετικό τόνο στον χώρο του 6 D.O.G.S και έλκυσε περισσότερο το κοινό. Ο Anthony σίγουρα άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με το εύρος των φωνητικών του ενώ η υπόλοιπη μπάντα εκτελούσε άψογα τις σχεδόν συναισθηματικές συνθέσεις του group. Ολοκλήρωσαν την εμφάνιση τους με το “Forest” των System of a Down.

Ο Rune Eriksen υπήρξε για χρόνια μέλος των Mayhem ενώ τώρα παίζει κιθάρα και γράφει κομμάτια για τους Aura Noir και τη μπάντα του, Nader Sadek. Το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο album της νέας του μπάντας, Ava Inferi, με αποτέλεσμα έξι χρόνια αργότερα να έχουν ακολουθήσει άλλα τρία. Κάτι που τιμήθηκε δεόντως στην Ελληνική τους επίσκεψη.

Όχι, το κοινό δεν ήταν ικανοποιητικά πολυάριθμο, ήταν όμως απόλυτα απορροφημένο στο εντυπωσιακό show των Ava Inferi και του μεγαλύτερου χαρτιού της πέρα του ιδρυτή της: τη μοναδική Carmen Simões με τη μαγευτική και ποικιλόμορφη φωνή της, τη “διαφορετική” της παρουσία πάνω στη σκηνή και την αλληλεπίδραση της με την υπόλοιπη μπάντα και με το κοινό.

Στον περιορισμένο χώρο της σκηνής του 6 D.O.G.S οι Ava Inferi έδειξαν άνετοι και ελεύθεροι αποδίδοντας τις εξαιρετικές τους, αλλά και μεθυστικές, μελωδίες σαν σε μεγαλύτερο, standard μεγέθους, χώρο. Όπως αφήνεται να εννοηθεί, ο ήχος τους αλλά και η ποιότητα της live εκτέλεσης τους ήταν σε επίπεδα πέρα των προσδοκιών.

Το Πορτογαλικό συγκρότημα στάθηκε στο ύψος του με τιμές μπροστά από ένα ενθαρρυντικό, εντυπωσιασμένο και κολλημένο – αν και περιορισμένο για τη περίσταση – κοινό. Σαν σύνολο, οι Ava Inferi έδωσαν μια μοναδική συναυλία – εμπειρία που σχεδόν αναπόφευκτα προορίζεται για λίγους ανά βραδιά.

Ava Inferi setlist:
Majesty
By Candlelight & Mirrors
Danca Das Ondas
The Heathen Island
Last Sign of Summer
The Living End
A Portal
Onyx

Photos: Παναγιώτης Πετρόπουλος

492