AS I LAY DYING: “Awakened”

Για να είμαι ειλικρινής, πρώτα από όλα με τον εαυτό μου, και μετά με εσάς, πρέπει να δηλώσω ότι είχα αρκετά χρόνια να ακούσω AS I LAY DYING. Τους θυμάμαι ντιπ επηρεασμένους από το νέο κύμα του Σουηδικού Death Metal και τους βρίσκω να ακούγονται σαν μια extreme version των Bullet for My Valentine.

Στην αρχή, ξενέρωσα με τη σκέψη, αλλά ευτυχώς η όμορφη παραγωγή του album και το παίξιμο των Αμερικάνων μουσικών με έκαναν να ξεβουλώσω τα αυτιά μου και να τους ακούσω πιο προσεκτικά. 

Η βάση της δισκογραφικής αυτής δουλειάς είναι βουτηγμένη σε κακόφημο metalcore, με τα hardcore φωνητικά να έχουν τον πρώτο λόγο και κάπου κάπου να αφήνουν της θέση τους σε εκείνα τα emo, που έχουν πλημμυρίσει τον αγαπημένο μας ήχο. Και πάλι, επειδή είναι εύστοχα χρησιμοποιημένα, δεν με βγάζουν από το δρόμο της αντικειμενικής κριτικής.

Το “Awakened” είναι ένας καλός δίσκος που παίρνει, την αρμάδα του ημι-πατριώτη μας, Tim Lambesis, σε ένα άλλο επίπεδο, πιο μελωδικό, αν και η σκληράδα παραμένει. Ρυθμοί σπαζοκοκκαλικοί, για βραδιές ανελέητου headbanging, σε ένα σύνολο που ικανοποιεί και αυτούς που πάνε για ξύλο στα live και τους κλασικούς air guitarists. Τα τύμπανα βαράνε στο ψαχνό και ώρες ώρες ψάχνεις να βρεις τι σε χτύπησε.

Ε, αυτό που σε χτύπησε ονομάζεται “Awakened” και είναι το έκτο studio album των AS I LAY DYING!

Δεν νομίζω να χρειάζεται να πω περισσότερα, βγάλτε τις μαρμελάδες από τα αυτιά και λύστε τις κοτσίδες σας (όσοι έχετε)!

472

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.