THE NOISE FIGURES: “Aphelion”

Έχει πλέον αποδειχθεί και εγχωρίως και από το εξωτερικό πως δυο μουσικοί μπορούν να πραγματοποιήσουν μια καλή ιδέα και να φέρουν ένα αποτέλεσμα που δεν καταλαβαίνεις πως δεν παίζεται από περισσότερους.

Μια τέτοια περίπτωση είναι οι Noise Figures. Αν τους έχεις δει δε ζωντανά (μπορείς να πας να τους δεις το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στο Gagarin με τους All Them Witches και τους Asteroid), ξέρεις το πόσο γερά και δυνατά παίζουν και πως μπορούν να γεμίσουν το κενό  με τη μουσική τους.

Ενταγμένοι στο roster της Inner Ear, έρχονται για δεύτερη φορά κοντά μας με ένα εκπληκτικό album, τίγκα στις κομματάρες. Ξεκινώντας από το γαμάτο “Shoot the moon”, στο μοναδικό “Run” (το έχω λατρέψει), το “Don’t throw your hand”, το ομώνυμο “Aphelion”… θα σταματήσω γιατί αλλιώς θα σας γράψω όλη τη tracklist.

Αν σας αρέσει το garage rock και μπάντες σαν τους Death From Above 1979, Black Angels, με άλλοτε σκοτεινή διάθεση και άλλοτε πανηγυρτζίδικη τύπου Ty Segall, δεν έχετε παρά να ακουμπήσετε τον οβολό σας και να πάτε να τους δείτε από κοντά. Δεν είναι τυχαίο πως αρκετοί “συνάδελφοι” μου, το έβαλαν στις καλύτερες εγχώριες κυκλοφορίες του 2015.

Υ.Γ. Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου οι Noise Figures καλεσμένοι της εκπομπής Carrotcherry στο Rockha Radio (www.rockharadio.com) 6-8 μ.μ.

447

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.