Fjodor, Circassian (17/09/2012) 6 D.O.G.S

Η συναυλία των Κροατών Fjodor θα έλεγα ότι ξεκίνησε με ένα-δυο φάουλ.

Πέραν του ότι κάποιοι αποφάσισαν να βάψουν τα πεζοδρόμια έξω από το 6 DOGS τη Δευτέρα το βράδυ,με αποτέλεσμα να κάνεις εύκολα κεφάλι από τη μπογιά που μύριζε (αυτό βέβαια, δεν είναι απαραίτητα φάουλ-εξαρτάται από τον καθένα), οι πόρτες άνοιξαν με αρκετή καθυστέρηση. Όχι και ο καλύτερος συνδυασμός που μπορεί να περιμένει κανείς.



Πρώτοι βγήκαν οι Αθηναίοι Circassian, οι οποίοι παρότι έχουν ήδη κάποιες εμφανίσεις στο ενεργητικό τους, δε φαίνονταν και πολύ άνετοι πάνω στη σκηνή.

Στο μισάωρο που εμφανίστηκαν, με όχι και πολύ καλό ήχο ομολογουμένως, έπαιξαν  ανατολικο-ψυχεδελικές μελωδίες συνδυασμένες με post-prog rock ήχους, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο είχα την αίσθηση ότι θα προτιμούσα να τις ακούσω από ένα CD αντί live.



Η τετράδα από το Zagreb, συνέχισε και έπαιξε ένα psych/noise rock συνδυασμένο με παραδοσιακή μουσική των Βαλκανίων και έντονες επιρροές από Ozric Tentacles.



Για μιάμιση ώρα ένας κιθαρίστας, ένας μπασίστας και ένας ντράμερ χαμένοι στη μουσική τους, ή απλά στον κόσμο τους, όπως το βλέπει κανείς. Την υποτυπώδη επικοινωνία με τα λιγότερα από εκατό άτομα που  βρίσκονταν εκεί είχε αναλάβει ο πληκτράς.



Ο καλύτερος ήχος και η ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν τα φώτα (ή μάλλον η έλλειψή τους) βοηθούσε ώστε ο καθένας να “ταξιδέψει” όπου ήθελε: από “coffee shop” του Λιβάνου μέχρι psychedelic club του Λονδίνου.



Τελικά παρά το σπάσιμο στην αρχή, νομίζω ότι όσοι ήταν εκεί πέρασαν καλά, ακόμα και αν αυτό που έπαιζε δεν περιλαμβάνεται στα στάνταρ ακούσματά τους.

434