LOCH VOSTOK: “V: The Doctrine Decoded”

Αντί να περιοδεύσουν, οι Loch Vostok επέλεξαν να εκμεταλλευτούν τις νέες τους ιδέες με αποτέλεσμα τον ερχομό του “V: The Doctrine Decoded” μόλις ένα χρόνο μετά τη τελευταία τους προσπάθεια.

Το νέο υλικό ξεχωρίζει από τον πρόγονό του αφού στοχεύει λιγότερο στο progressive και περισσότερο στο heavy ή και το death. Ακόμα κι έτσι, ο δίσκος έχει για βάση του ακόμα τις progressive μελωδίες με τις οποίες κινείται το συγκρότημα τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη φορά όμως έγινε περισσότερη δουλειά, μέχρι και εξερεύνηση, στα φωνητικά και τις κιθάρες. Αμφότερα μεταμορφώθηκαν σε περισσότερο δυναμικά, εμφανίζονται περισσότερο συγκεκριμένα και εν τέλει έχουν αποτυπωθεί με τρόπο πιο ευθύ από πριν.

Αν κι αυτά είναι τα καλά στοιχεία από άποψης προόδου των Loch Vostok, οι καλύτερες στιγμές του δίσκου βρίσκονται στα σημεία που υπάρχει περισσότερη μελωδία και αφοσίωση στο πειραματικό κομμάτι, σε κομμάτια όπως το “A Tale of Two Kings”. Τελικά όμως η νέα τους δημιουργία δεν φτάνει απόλυτα τον προκάτοχό της, δείχνοντας πάντως ακόμη ορισμένες καλές μορφές της Σουηδικής μπάντας.

462