DARKTRIBE: “Mysticeti Victoria”

Οι γαλλικής καταγωγής Darktribe μας είχαν συστηθεί νωρίτερα με το πρώτο τους EP “Natural Defender”, πολλοί όμως δεν θα τους γνωρίζετε για αυτό ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στην ιστορία της μπάντας.

Δημιουργήθηκαν το 2009 από τους αδερφούς Anthony (φωνή) και Julien (τύμπανα) Agnello. Ένωσαν τις δυνάμεις τους με  τα φιλαράκια τους Bruno Carpani (μπάσο) και Loic Manuello (κιθάρα), σφραγίζοντας έτσι τη δημιουργία του συγκροτήματος. Την ίδια χρονιά και πολύ γρήγορα κυκλοφόρησαν το παραπάνω EP και γέμισαν το χρόνο τους με συναυλίες, προσπαθώντας να χτίσουν έτσι ένα όνομα. Τελειώνοντας με τη περίοδο των συναυλιών, ξεχύθηκαν στο στούντιο για τη δημιουργία του ντεμπούτου δίσκου τους που στάθηκε η αφορμή για το παρόν κείμενο.

Το ύφος που επέλεξαν για το “Mysticeti Victoria” κινείται στο symphonic heavy/ power ήχο, με ελαφριές πινελιές της τρέλας των Pain Of Salvation, οι οποίες διακρίνονται κατά διαστήματα στα κομμάτια τους. Η μίξη και το mastering, έγιναν στα διάσημα πλέον Finnox Studios  της Φινλανδίας από τους Mikko Karmila (γνωστός για τις δουλειές του με τους Nightwish, Masterplan κλπ) και Mika Jussila (Amorphis, Sonata Arctica κλπ).

Το άλμπουμ διαπραγματεύεται το μονοπάτι της αυτοκαταστροφής στο οποίο κινείται ο ανθρώπινος πολιτισμός κυβερνώντας τη Γη.

Επί της ουσίας τώρα, τη κυκλοφορία ντύνουν 11 συνολικά κομμάτια χρωματισμένα με πολύ όμορφα πλήκτρα και δυνατές για το είδος κιθάρες. Στην προσπάθεια να μας παρουσιάσουν το υλικό τους, διακρίνει κανείς καλά δουλεμένες συνθέσεις, έξυπνα solo και με τη κατεύθυνσή τους να αγγίζει περισσότερο το euro power metal. Όλο το “Mysticeti Victoria”, ακούγεται πολύ ευχάριστα και άνετα θα μπορούσε κανείς να ακούσει τις ερμηνείες του στο μεσοδιάστημα άλλων τραγουδιών σε κάποιο μεταλάδικο. Χιτάκια, σίγουρα έχει, αλλά είναι συνήθως υποκειμενικά. Προσωπικά, ξεχώρισα τα “Lightning Guide” και “Roma XXI”. Πολύ καλό ξεκίνημα για τους Darktribe λοιπόν, καθώς τους κατατάσσω πιο άνω απ’ του μετρίου και θα ήθελα να δω την εξέλιξη της πορείας τους. Πιστεύω πως το ίδιο καλά θα αρέσουν και σε εσάς.

454