UNCHAINED: “Oncoming Chaos”

Είτε σε πιο… soft μορφή από το συνηθισμένο, είτε σε εμπορικότερο στυλ από το καθιερωμένο, οι Unchained παίζουν death metal με αρκετές heavy ιδέες να κλέβουν συχνότατα τη παράσταση.

Γενικότερα πάντως, και μιλώντας πάντα για το “Oncoming Chaos”, πρόκειται για πολύ “rock” death metal.

Για να γλιτώσουμε τους υπόλοιπους 84 συσχετισμούς με μορφές που συγκαταλέγει στο μουσικό του φάσμα το “Oncoming Chaos”, το ντεμπούτο των Unchained φλερτάρει το mainstream. Ή καλύτερα, όσο περισσότερο απ’ αυτό του επιτρέπεται εκ φύσεως. Πιασάρικοι ρυθμοί (στην κυριολεξία) και συμπερίληψη καθαρών hard rock/ heavy φωνητικών ανάμεσα στα death (;) μαζί φυσικά με πολύ… “chaos” στιχουργικά για να ολοκληρωθεί το – σχετικά – epic πακέτο.

Πλασάρονται έκδηλα πολύ περισσότερο death απ’ ότι είναι, στην πραγματικότητα μάλλον όλο και εξασθενεί το ιδίωμα ακρόαση με την ακρόαση.

Αυτό που στην ουσία μένει είναι ένας καλοφτιαγμένος rock attidute(d) heavy death δίσκος με στιγμές “hits” για το μουσικό τους ύφος. Είναι σκόπιμο εξ’ αρχής αλλά αυτό δεν είναι καθόλου καλό μιας και έχουν διαγράψει ήδη τη πορεία του ήχου τους και τη κοντρολάρουν όμορφα. Το “Oncoming Chaos” είναι από όλες τις μεριές μια καλή αρχή.

397